Gündem8 yıl sonra önemli görüşme

8 yıl sonra önemli görüşme

Paylaş
8 yıl sonra önemli görüşme

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, dün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı AK Parti Genel Merkezi’nde ziyaret etti. AK Parti ile CHP liderleri arasında 8 yıl aradan sonra gerçekleşen ilk görüşme olan, 1 saat 35 dakikalık temasta yeni anayasadan Gezi davası ve 1 Mayıs’a kadar birçok konu ele alındı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı ziyaret edeceğini açıklamıştı. Özel daha sonra bayramlaşmak için aradığı Erdoğan’la TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un 23 Nisan resepsiyonunda bir araya gelmişti. Özgür Özel dün Erdoğan’ı Ankara’daki AK Parti Genel Merkezi’nde ziyaret etti. AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş Özgür Özel’i kapıda karşıladı.

Haberin Devamı

EŞLİK ETTİLER

İki partinin liderlerinin 8 yıl sonra ilk kez bir araya geldiği görüşmede, Mustafa Elitaş ve CHP İstanbul Milletvekili Namık Tan da yer aldı. 1 saat 35 dakika süren görüşmenin ardından Özel, CHP Genel Merkezi’ne geçti ve kurmayları ile değerlendirme toplantısı yaptı. Görüşmede yeni anayasa, ekonomi, emekli maaşları, belediyelere ait borçlar, atanamayan öğretmenler, milletvekilliği düşürülen Can Atalay’ın durumu, Gezi Parkı davası 1 Mayıs konuları da konuşuldu.

8 yıl sonra önemli görüşme

ÖZEL’DEN OBJE ERDOĞAN’DAN FİNCAN

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Merkezi’ne mümkün olan en yakın zamanda iadeyi ziyarette bulanmak istediğini belirtti. CHP Lideri Özgür Özel, Erdoğan’a Paşabahçe’nin ‘Gururla’ adlı serisinde yer alan ‘Cumhuriyet Ateşi’ adlı sanatsal objeyi ve Manisa’daki Uluslararası Mesir Macunu Festivali’nden getirdiği mesir macununu hediye ettti. Erdoğan da Özel’e Milli Saraylar’dan fincan seti, çay ve bal armağan etti.

Haberin Devamı

‘ZALİME ZALİM DEMEYE DEVAM EDİYORUZ’

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ankara’da düzenlenen Uluslararası Demokratlar Birliği Kapasite Geliştirme ve Eğitim Çalıştayı’na katıldı. Erdoğan yaptığı konuşmada, “Yaklaşık 7 milyon insanımız Avrupa’da yaşıyor. Neredeyse yarısı Almanya’da ikamet ediyor. Vatandaşlarımız uzun yıllar haklarını kullanmada sıkıntı çekti” dedi. Almanya Cumhurbaşkanı ile görüşmesine değinen Erdoğan “Solingen faciasından 31 yıl sonra 4 kardeşimize düzenlenen ırkçı saldırıyı gündeme getirdim. Sorumluların cezalandırılması gerektiğini söyledim. Bu hadiselere sessiz kalamayız” diye konuştu.

‘ÖRTBAS EDİLİYOR’

Nefret suçlarıyla mücadele noktasında Avrupa’da mağdurun kimliğinin belirleyici olduğunu söyleyen Erdoğan, “Antisemitizme (Yahudi düşmanlığı) gösterilen hassasiyet Irkçı saldırılardan esirgenmekte. Müslümanlara ve göçmenlere yönelik saldırıların çoğu soruşturma aşamasında örtbas ediliyor” dedi. Erdoğan, Gazze’de yaşananlara da değinerek “Zalime zalim mazluma mazlum demeye devam ediyoruz. Bize özgürlük dersi verenlerin Gazze katliamındaki iki yüzlü politikalarını ibretle takip ediyoruz. 35 bin Filistinlinin ölümünü sadece seyrettiler” ifadelerini kullandı. /DHA

Haberin Devamı