Gündem'82 anayasasının miadı doldu'

'82 anayasasının miadı doldu'

Paylaş
'82 anayasasının miadı doldu'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün TBMM 28. Dönem 3. Yasama Yılı’nın açılışında konuştu. Yeni anayasaya destek çağrısı yapan Erdoğan, “Mevcut anayasa milletimize biçilmiş dar bir gömlektir. 82 anayasasının miadı doldu” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 28. Dönem 3. Yasama Yılı dün başladı. Genel Kurul’da düzenlenen açılış toplantısına Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan da katıldı. TBMM’ye hitap eden Erdoğan yeni yasama yılının hayırlı olmasını dileyerek, “Meclis’imizin ilk başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kurtuluş savaşımızın gazi ve şehitlerini saygı ile yad ediyorum” dedi. Erdoğan, “12 Eylül askeri darbesi sonrasında silahların gölgesindeki mevcut anayasa milletimize biçilmiş dar bir gömlektir. 82 anayasasının miadı doldu” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘KUCAKLAŞTIRMALI’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Büyük hedef ve iddiaları gerçekleştirmemiz yeni, uzlaşmacı özgürlükçü sivil anayasa ile mümkündür. AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak kendi hazırlıklarımızı titiz şekilde yapıyoruz” diye konuştu. Tüm fikirlere kapılarının açık olduğunu söyleyen Erdoğan, şöyle devam etti: “Her fikre saygı duyar her düşünceyi dinleriz. Kutuplaştırıcı değil uzlaştırıcı, yasakçı değil özgürlükçü olması temel ve sarsılmaz ilkemizdir. Yeni anayasa devleti ve milleti ayrı yerlere koyan değil devlet ile milleti kucaklaştıran niteliklere haiz olmalı.”

‘VATANIMIZA GÖZ DİKECEKLER’

Orta Doğu’daki gerilime değinen Erdoğan “İsrail’in Filistin’deki terör ve soykırımı Lübnan’a uzandı. İşgal güçleri Lübnan’a karadan girdi. İsrail bir yandan Gazze’de soykırım yaparken aynı anda bölge ülkelerini kendi ateşine çekmek için her türlü provokasyonu deniyor” dedi. Erdoğan “Utanç verici bu tabloya rağmen bazı ülkeler İsrail’e destek sağlamaya devam ediyor. Diğer ülkeler de susarak bu vahşete ortak oluyor. Ne yaparsa yapsın İsrail, er ya da geç durdurulacak. Lübnan’dan sonra gözünü dikeceği yer açık söylüyorum bizim vatan topraklarımız olacaktır” diye konuştu.

Haberin Devamı

BEŞTEPE’DE FİN GÖRÜŞMESİ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye’ye ziyarette bulunan Finlandiya Cumhurbaşkanı Alexander Stubb ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir araya geldi. Stubb’ın resmi törenle karşılanmasının ardından ikili ve heyetler arası görüşmelere geçildi.