GündemAB üyeliği için dönem başkanına destek çağrısı

AB üyeliği için dönem başkanına destek çağrısı

Paylaş
AB üyeliği için dönem başkanına destek çağrısı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD’de düzenlenen NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’nde Avrupa Birliği Dönem Başkanı Macaristan’ın başbakanı Viktor Orban’la görüştü. Erdoğan, Orban’dan Türkiye’nin Avrupa Birliği katılım sürecinin canlandırılması için destek istedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’ne katılmak üzere önceki gün ABD’nin başkenti Washington’a gitmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan zirve kapsamında, NATO’nun 75’inci kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen resepsiyona katıldı. Erdoğan Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede Türkiye-Macaristan ilişkileri, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne katılım süreci ile bölgesel ve küresel konular ele alındı.

Haberin Devamı

‘GAYRETLER ARTMALI’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Orban’a Türkiye’nin Gazze ve Rusya-Ukrayna konusundaki çabalarının sürdüğünü, uluslararası kamuoyunun bu iki bölgede ateşkes ve barışın sağlanabilmesi için gayretlerini artırılması gerektiğini söyledi. Erdoğan, Macaristan’ın dönem başkanlığında Türkiye’nin, Avrupa Birliği katılım sürecinin canlandırılması ve ilişkilerin ilerletilmesi noktasında destek beklediğini de ifade etti. Dün devam eden zirvede Erdoğan önemli temaslarını sürdürdü.