GündemAcılı annenin adalet çağrısı

Acılı annenin adalet çağrısı

Paylaş
Acılı annenin adalet çağrısı

Kocaeli’de ehliyetsiz Metehan Şahin’e tamire götürmesi için arızalı vinç yüklü kamyon teslim edildi. Metehan Şahin uçurumdan yuvarlanan kamyonda öldü. Savcılık “Şoför asli kusurlu” diyerek ‘kovuşturmaya gerek yok’ kararı verdi. Metehan Şahin’in annesi ise olayın ‘iş cinayeti’ olduğunu öne sürerek dava açtı.

Kocaeli Körfez’de 29 Ocak’ta ehliyetsiz olan Metehan Şahin (25), arızalı vinci tamire götürmek için kamyona yükleyerek yola çıktı. Fakat kamyon kontrolden çıkarak 30 metrelik uçuruma yuvarlandı. Daha 1 hafta önce işe başlayan Metehan Şahin, olay yerinde öldü. Kazanın ardından hazırlanan bilirkişi raporunda kamyonun çok eski ve trafiğe çıkmaya elverişsiz olduğu belirtildi. Fakat raporda kamyonu talihsiz işçiye teslim edenler değil, aracı kulandığı için Metehan Şahin asli kusurlu olarak gösterildi.

Haberin Devamı

‘GÖREV ALANININ DIŞINDA’

Körfez Başsavcılığı, bilirkişi raporundan da yola çıkarak kovuşturma yapılmasına yer olmadığına karar verdi. Metehan Şahin’in annesi Emel Karagöz ise olayın kaza değil iş cinayeti olduğunu, oğlunun o gün orada bulunmasına ve o aracı kullanmasına izin verilmemesi gerektiğini belirterek dava açtı. Emel Karagöz “Oğlum depo işçisi olarak işe başlamıştı. O gün görev alanının dışında bir iş yaptırmışlar. Kamyonu kim kullansa aynı şeyi yaşayacaktı. Metehan’ın ehliyeti bile yok. Neden izin verdiler?” dedi.