'Adalet olmazsa refah olmaz'
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Devlet, adaletin tecellisini sağladığı müddetçe güçlüdür. Adaletin olmadığı yerde huzur olmaz, refah olmaz” dedi. Erdoğan, “Belli bir zümrenin menfaatini gözeten anlayışların adalet teşkilatı dahil, devletin kurumlarında yuvalanmasına izin veremeyiz” diye konuştu.
DHA
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün Ankara’da, Danıştay Konferans Salonu’nda düzenlenen ‘İdari Yargı Günü’ ve ‘Danıştay’ın 156’ncı Kuruluş Yıl Dönümü Töreni’nde konuştu. Erdoğan, “Hukuk devletinin en temel ilkelerinden biri idarenin yargısal denetimidir. Bu ilkenin hayata geçmesi ancak idarenin her türlü eylem ve işlemlerinin yargı denetimine tabi olmasına bağlıdır” dedi. Bu misyonun Türkiye’deki temsilcisinin Danıştay olduğunu söyleyen Erdoğan, “Kararlarıyla alt derece mahkemelerine rehberlik eden Danıştay, anayasa ve yasaların uygulanmasını da garanti ediyor” diye konuştu.
‘MİLLET ADINA KAZANÇTIR’
Erdoğan “Devlet, adaletle hükmettiği, adalet dağıttığı, adaletin tecellisini sağladığı müddetçe güçlüdür, dimdik ayaktadır. Adaletin olmadığı yerde huzur olmaz, refah olmaz” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yargı eleştirilemez değildir. Terörü övmediği, şiddeti teşvik etmediği, hakarete varmadığı sürece insanlar fikirlerini farklı mecralarda özgürce yazabilir, paylaşabilir” diye konuştu. Erdoğan şunları söyledi: “Medyanın ve sosyal medyanın millet namına denetim vazifesi üstlenmesi demokrasimiz için şüphesiz bir kazançtır. Ama bu yargı dağıtma boyutuna asla varmamalıdır.”
‘KAMPLAŞMADAN UZAK DURULMALI’
Yargının yasama ve yürütmeye müdahalesi kadar yargının siyasi tartışmaların içine çekilmesinin de yanlış olduğunu söyleyen Erdoğan, “Yargımızın her türlü gruplaşmadan ve ideolojik kamplaşmadan uzak durmasını temin etmemiz gerekiyor” dedi. Erdoğan, “Belli bir zümrenin menfaatini gözeten dar, kadrocu anlayışların adalet teşkilatımız dahil, devletimizin kurumları içinde tekrar yuvalanmasına izin veremeyiz, vermeyeceğiz” diye konuştu.
‘SİYASİ YUMUŞAMA ÖNEMLİ FIRSAT’
Cumhuriyetin 100. yılının darbe ürünü anayasayla karşılanmış olmasını Türk demokrasisine yakıştıramadığını söyleyen Erdoğan şöyle konuştu: “Bu eksikliğin milli irade eliyle giderilmesi demokrasimizin gücüne güç katacaktır.” Ekonomik ve sosyal sorunlar nedeniyle sivil anayasanın gündemden düşürülmek istenmesini doğru bulmadığını belirten Erdoğan “Siyasetteki yumuşamayla, partiler arası istişareler önemli fırsat” dedi.
10 GÜN ARAYLA İKİNCİ GÖRÜŞME
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün Cumhur İttifakı Ortağı ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etti. Yaklaşık 1 saat süren görüşmede yeni anayasa, siyasetteki normalleşme süreci ve Meclis çalışmaları gibi konular ile gündemdeki meseleler ele alındı. Erdoğan, 31 Mart seçimlerinden sonra 29 Nisan’da Bahçeli’yi Ankara’daki evinde ziyaret etmişti. İki lider 10 gün arayla ikinci kez bir araya gelmiş oldu.
- Asgari ücrette konuşulan zam oranı belli oldu! İlk rakam Türk-İş'ten geldi, gözler işverenin teklifinde
- Bakan Şimşek'ten dijital gelir idaresi vizyonu açıklaması
- Asgari ücret için hükümet devreye giriyor! İşte işverenin zam için düşündüğü rakam
- 2025 aidat tarifesi devreye girecek! İşte 5 soruda bilinmesi gerekenler
- Mağdur tüketiciye 'Hakem' rehberi