GündemAkrabası ele verdi

Akrabası ele verdi

Paylaş
Akrabası ele verdi

Diyarbakır'ın Tavşantepe köyünde 21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cesedinin 19 gün sonra bulunmasında köyde yaşayan ve ailenin akrabası olan bir gizli tanığın ifadeleri etkili oldu. Tanık, savcılığa bizzat giderek Narin'i muhtar Salim Güran'ın öldürdüğünü söyledi.

SORULARI GEÇİŞTİRDİ

Haberin Devamı

Sorguda bütün suçlamaları reddeden, soruları da "Bilmiyorum, orada değildim" gibi cevaplarla geçiştiren Narin'in amcası ve köy muhtarı Salim Güran'ın katil olduğuna ilişkin ilk ifadeyi bir gizli tanık verdi. Köyde yaşayan, Güran ailesiyle akraba olan bu gizli tanık 8 Eylül Cumartesi günü Diyarbakır'da olayı soruşturan savcıya gitti. Bildiklerini anlatmak istediğini belirtti ve Narin'in amca Salim Güran tarafından öldürüldüğünü söyledi.

YERİNİ TARİF ETTİ

Gizli tanık, Narin'in cesedini yok etmek için Salim Güran'dan alan itirafçı Nevzat Bahtiyar'ın aracıyla nereye gittiğini de tarif etti. Bunun üzerine güvenlik kameralalarının görüntüleri yeniden incelendi. Kameraların Nevzat Bahtiyar'ın aracının 21 Ağostas'ta durduğu yeri görüntülediği anlaşıldı. Gözaltına alınan Nevzat Bahtiyar da her şeyi itiraf etti. Hatta ikinci ifadesinde Narin'i evine götürüp çuvala koyduğunu da anlattı.

Haberin Devamı

BİR GÜN UZATILDI

Narin'in ölümüyle ilgili halen 23 kişi gözaltında. Önceki akşam Narin'in Kuran kursu hocası da olan köy imamı gözaltına alındı ama dün sabah serbest bırakıldı. Büyük amca Hüseyin Güran'ın ikinci eşi de önceki gece gözaltına alındı. Bu kadının vereceği ifadeler nedeniyle diğer 22 kişi için bir gün daha ek gözaltı süresi alındı. Aralarında amcalar, ağabeyler, anne ve babanın da olduğu şüphelilerin tamamı bugün adliyeye sevk edilecek.

21 AĞUSTOS'TA DAKİKA DAKİKA NELER OLDU?

15.15

Narin Kuran kursundan erken çıkıp eve gitti.

15.17

Narin, evde görmemesi gereken bir şey gördü. Büyük amcası Hüseyin Güran'ın evine doğru koştu. Muhtar amca Salim Güran, ağabey Enes'e Narin'i yakalamasını söyledi. Ağabey, Narin'i yakaladı. Narin direnip ağabeyinin kolunu ısırdı.

15.20

Amca, Narin'i boğarak öldürdü ve battaniyeye sardı.

15.27

Salim Güran, Narin'in cesedini otomobiline koydu ve arkadaşı Nevzat Bahtiyar'ı çağırdı.

15.30

Yolda buluştular. Salim Güran, "Arif'in kızını öldürdüm, bunu yok et" dedi. Nevzat Bahtiyar, cesedi alıp aracıyla kendi evine götürdü ve çuvala koydu.

15.40-16.30

Nevzat Bahtiyar cesedi dereye getirdi ve saklamakla uğraştı.

Haberin Devamı

15.40-17.00

Salim Güran, anneye, ağabeylere, kuzenlere olayı saklamaları için tembihlerde bulundu. Olay yeri temizlendi. Anne evin verandasını yıkadı. Ağabey Enes üç kez duş aldı.

17.15

Salim Güran benzinciye gidip sadece marketten ıslak mendil alarak uzaklaştı. Battaniye gibi cinayet delillerini bir yerlere gömdü. Bu arada telefonu kapalıydı.

18.00

Salim Güran telefonunu açtı. Anne, ağabey ve amca arasında telefon trafiği yaşandı. Antalya'da birini 5 kez aradı.

18.30

Amca köye döndü. Anne Yüksel Güran, Salim Güran'dan aldığı talimat gereği kızının kaybolduğunu dile getirmeye başladı.

19.00

Muhtar, Narin'in kaybolduğunu jandarmaya bildirdi.