GündemAlçaklar

Alçaklar

Paylaş
Alçaklar

MHP lideri Bahçeli'nin terörün bitirilmesi için yaptığı çıkışın ardından Türk Havacılık Uzay Sanayii AŞ'nin (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan'daki merkezine dün silahlı saldırı düzenlendi. Ağır silahlı teröristler nizamiye kapısından içeri girerek önce bir bomba patlattı. Ardından önlerine çıkan herkese ateş açtılar. Saldırıda 5 kişi şehit oldu 3'ü ağır 23 kişi yaralandı.

TAKSİCİYİ ÖLDÜRDÜLER

Haberin Devamı

Teröristler sevgili görüntüsü altında el ele ilçe merkezine gelip bir taksiyi gasp etti. Taksi sürücüsü Murat Arslan'ı öldürüp bagaja koyduktan sonra TUSAŞ'a geldiler. Önce bir kapıya bomba atıp hedef şaşırttılar. Ardından bir başka kapıya geçip taksiden inen teröristler vardiya değişim saati olduğu için tesisten çıkanlara ateş ederek içeri girdi. Olayın duyulmasıyla birlikte jandarma ve polis özel harekat timleri TUSAŞ'a sevk edildi. Tesiste çatışmalar saatlerce sürdü.

TERÖRİST PKK ÜYESİ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya biri kadın iki teröristin etkisiz hale getirildiğini, 5 kişinin şehit olduğunu ve 3'ü ağır 23 kişinin yaralandığını açıkladı ve "Saldırıyı büyük ihtimalle PKK terör örgütünün yapmış olduğunu değerlendiriyoruz" dedi. Erkek teröristin 1992 doğumlu, Beytüşşebap nüfusuna kayıtlı oloduğu, PKK terör örgütüne 2016'da katıldığı saptandı. Şehit olan TUSAŞ çalışanlarının Zahide Güçlü, Cengiz Coşkun, Hasan Hüseyin Canbaz, Atakan Şahin Erdoğan olduğu belirlendi.

Haberin Devamı

SALDIRIDA ’KAZAN’ DETAYI

Saldırının olduğu sırada Cumhurbaşkanı Erdoğan BRICS toplantısı için Rusya'nın Kazan kentindeydi. Erdoğan Kazan'dan yaptığı açıklamada "Türkiye’ye uzanan kirli eller mutlaka kırılacak; güvenliğimize kasteden hiçbir yapı, hiçbir terör örgütü, hiçbir şer odağı emellerine ulaşamayacaktır" dedi. MHP lideri Bahçeli de sosyal medyadan "Kiralık katilleri sahaya sürenler, terörizmi karanlık bir aparat olarak kullananlar sonuç alamayacaklar" açıklaması yaptı.

SAVUNMANIN LOKOMOTİF KURULUŞU

TUSAŞ, yerli ve milli savunma sanayimizin lokomotif kuruluşu olarak dikkat çekiyor. F-16'ların üretim ve modernizasyonunda rol oynuyor. Boeing ve Airbus uçaklarına parça üretiyor. Milli Muharip Uçak KAAN, insansız hava aracı ANA, eğitim ve hafif taarruz uçağı HÜRJET, taarruz helikopteri ATAK ve genel maksat helikopteri GÖKBEY, TUSAŞ üretimi.

SAVUNMANIN KALBİNE HAİN SALDIRI

Türkiye’de yerli ve milli savunma sanayisinin en önemli merkezlerinden olan TUSAŞ’ın Ankara’daki yerleşkesine dün iki terörist saldırı düzenledi. 5 kişiyi şehit edip 23 kişiyi yaralayan teröristler, güvenlik güçlerince etkisiz hale getirildi.

Haberin Devamı

EL BOMBASI ATTILAR

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş’nin (TUSAŞ), Havacılık Bulvarı Kahramankazan yerleşkesine dün saat 15.26’da saldırı düzenlendi. Taksi şoförü Murat Arslan’ı öldürüp cesedini aracın bagajına koyan teröristler, gasp ettikleri taksiyle yerleşkenin G Kapısı’na gitti. Biri kadın iki terörist, uzun namlulu silah ve el bombalarıyla içeri girdi. Hücum yelekli ve sırt çantalı teröristlerin saldırısında 5 kişi şehit oldu, 3’ü ağır olmak üzere 23 kişi yaralandı. Yaralılardan 7’sinin özel harekat polisi olduğu açıklandı.

TERÖRİST PKK’LI ÇIKTI

Saldırıda şehit olan başmühendis Zahide Güçlü’nün, eşinin gönderdiği evlilik yıldönümü çiçeğini almak için nizamiyeye indiği sırada vurulduğu öğrenildi. Güvenlik güçleriyle çatışmaya giren teröristler etkisiz hale getirildi. Teröristlerin kimliklerinin tespit edilmesi için çalışma başlatıldı. Erkek teröristin Şırnak Beytüşşebap nüfusuna kayıtlı, 1992 doğumlu ve PKK üyesi olduğu belirtilirken, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Eylemin oluş stili, izlemiş olduğumuz görüntüler büyük ihtimalle PKK’nın yaptığıyla ilgili. Değerlendirmemiz bu” dedi.

Haberin Devamı

YERLİ VE MİLLİ TEKNOLOJİ

TUSAŞ’ın imzasını taşıyan yerli savunma sanayi çalışmaları arasında Milli Muharip Uçak KAAN, Jet Eğitim Uçağı HÜRJET, T129 ATAK Helikopteri bulunuyor. AKSUNGUR İnsansız Hava Aracı da TUSAŞ’ın ürettiği teknolojiler arasında.

‘ZAMANLAMA DİKKAT ÇEKİCİ’

TUSAŞ’a yönelik terör saldırısına siyasi çevrelerden şu tepkiler geldi:

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Bu hain terör saldırısı, Türkiye ’nin savunma sanayisinde elde ettiği başarıları hedef almıştır.

CHP Lideri Özgür Özel: Bu saldırıyı görünce insan buradaki zamanlamanın ne kadar dikkat çekici olduğunu da düşünmeden geçemiyor. Terör nereden gelirse gelsin lanetliyoruz. Özgür Özel, saldırı üzerine Diyarbakır programını yarıda kesip Ankara’ya döndü.

MHP Lideri Devlet Bahçeli: Hiçbir hain ve hasmane hesap tutmayacak, hiçbir kanlı ve kalleş proje milli birlik ve kardeşliğimizin karşısında tutunamayacaktır. Terörizmi aparat olarak kullananlar sonuç alamayacak.

Haberin Devamı

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu: Ülkemizin birliğini, güvenliğini ve geleceğini tehdit eden Türkiye düşmanı teröristlere karşı son ana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Terörle mücadelemizi en kararlı şekilde sürdüreceğiz.

DÜNYADAN TEPKİ YAĞDI

Birleşmiş Milletler, NATO, ABD ve Avrupa Birliği, saldırıyı kınayıp Türkiye’ye destek açıklamaları yaptı.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken: “Şiddetle kınıyoruz. Müttefikimiz Türkiye’nin yanındayız.”

Almanya Başbakanı Olaf Scholz: “En güçlü şekilde kınıyor, ortağımız Türkiye’nin yanında duruyoruz.”

İngiltere Dış İstihbarat Servisi (MI6) Başkanı Richard Moore: “Kınadığım iğrenç terörist saldırıdan dehşete düştüm.”