GündemAskere soruşturmanın sebebi disiplinsizlik

Askere soruşturmanın sebebi disiplinsizlik

Paylaş
Askere soruşturmanın sebebi disiplinsizlik

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Kara Harp Okulu’ndan m mezun olan teğmenlerin kılıçla yemin etmesi hakkında “Sayın Özgür Özel demiş ki ‘Atatürk diyen çocuklara soruşturma açıyorsunuz.’ Bu yanlış bir açıklama. Bu çocuklar ‘Atatürk’ dediği için soruşturma açılmıyor, disiplinsizlik unsurlarının tespit edilmesi için soruşturma açılıyor” dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik önceki gece katıldığı canlı yayında Kara Harp Okulu Diploma Töreni’nde teğmenlerin kılıçlarla yemin etmesine ilişkin “Burada hassasiyet gösterilen konu, alternatif yemin meselesinin ortaya çıkmasıdır. Buradan ‘Antidemokratik bir hareketlilik mi var?’ diyerek hassasiyetini gösteren vatandaşlarımızın söylediği son derece saygıdeğer. Bu incelenmesi gereken bir konu ve bütün boyutlarıyla incelenecektir. Demokratik denetim mekanizmaları işliyor” dedi.

Haberin Devamı

ERKEN SEÇİM YOK

Çelik “Sayın Özgür Özel demiş ki ‘Atatürk diyen çocuklara soruşturma açıyorsunuz.’ Bu yanlış bir açıklama. Bu çocuklar ‘Atatürk’ dediği için soruşturma açılmıyor, buradaki disiplinsizlik unsurlarının tespit edilmesi için soruşturma açılıyor” diye konuştu. Erken seçim ile ilgili değerlendirmeleri sorulan Çelik “Seçimi niye yapıyoruz? Vatandaş diyor ki ‘Ben merkezi iktidara şu kadar süre veriyorum.’ Hemen seçimin akabinde erken seçim tartışması açtığınızda bu vatandaşın iradesine saygısızlıktır. Bizim açımızdan erken seçim tartışması yoktur” dedi.

TÜRK YARGISINDAN ADIM

İsrail askerinin Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eyri’yi öldürmesiyle ilgili konuşan Ömer Çelik “Herhangi bir karar biliyorum diye söylemiyorum ama doğrudan vatandaşımız olduğu için Türk yargısını da ilgilendiren bir husus. Dolayısıyla bu soykırımcı katillere karşı Türk yargısının da bir adım atması beklenebilir. Cenazesi Türkiye’de defnedilirse insanlığın asaletine, insan haysiyetine dönük bu fedakarlığından ötürü onu tabii ki milletimiz bağrına basarak son yolculuğuna uğurlayacaktır” dedi.

Haberin Devamı