GündemBarbarlar er geç hesap verecekler

Barbarlar er geç hesap verecekler

Paylaş
Barbarlar er geç hesap verecekler

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AB’ye tam üyeliğin Türkiye’nin stratejik hedefi olduğunu söyledi. Gazze’de acil ateşkes ilan edilmeli diyen Erdoğan, “Bu barbarlığın sorumluları uluslararası hukuk önünde er ya da geç mutlaka hesap verecekler” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Estonya Cumhurbaşkanı Alar Karis ile bir araya geldi. Resmi karşılamanın ardından Erdoğan ve Karis arasında baş başa ve heyetler arası görüşmeler gerçekleştirildi. Görüşmelerin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Erdoğan, “NATO bünyesindeki dayanışmamızın sağlam temeller üzerinde güçlenerek devam edeceğine samimiyetle inanıyorum. AB’ye tam üyelik stratejik hedefimizdir. Estonya’nın da bu anlayış temelinde Türkiye’ye desteğinin artarak devam edeceğine inanıyorum” dedi.

Haberin Devamı

‘RUSYASIZ SONUÇ OLMAZ’

Görüşmelerde Ukrayna-Rusya savaşının da ele alındığını söyleyen Erdoğan, “Yıkımın bir an evvel son bulması adil, nihai çözüme ulaşılması ancak diplomasiyle mümkündür. Rusya’nın dışlandığı girişimlerin arzu edilen sonuçları vermeyeceğine dair düşüncelerimizi koruyoruz” ifadelerini kullandı. İsrail’in Gazze’deki katliamlarının küresel güvenliği tehdit ettiğini söyleyen Erdoğan, “Bu barbarlığın sorumluları uluslararası hukuk önünde er ya da geç mutlaka hesap verecek. Gazze’de acilen ateşkes ilan edilmeli, kalıcı barış iki devletli çözümden geçiyor” diye konuştu. m DHA