GündemBir umut bekliyorlar

Bir umut bekliyorlar

Paylaş
Bir umut bekliyorlar

Adana'da yaşayan Ayça-Atakan çifti, henüz 45 günlükken Umut adlı bebeği evlat edinip ona 'Mustafa Kemal' adını verdi. Ancak çocuk, biyolojik babası tarafından üç yıl önce aileden alındı. 6 yaşındaki Umut'un velayeti, mahkeme kararıyla çifte geri verildi. Ama Umut'un gerçek babası çocuğunu sakladı, vermeyi reddediyor.

Ayça (44) ve Atakan Çatal (45), 2003'te evlendi. Çocukları olmayan çift 2015'te evlat edinmek için başvuru yaptı. Üç yıl sonra sıra gelen çift, 2018’de annesinin kuruma bıraktığı, nüfus kaydında adı ‘Umut’ olan 45 günlük erkek bebeği evlat edinip 'Mustafa Kemal' ismini verdi. Çift, bebek için velayet davası açacaktı. Yasal süre olan bir yıl tamamlanmadan, Kasım 2019’da çocuğun biyolojik babası Aziz Ö. ortaya çıktı. Diyarbakır’da yaşayan Aziz Ö., ayrıldığı eşinin hamileliğinden haberi olmadığını öne sürerek, oğlunu almak için Valiliğe başvurdu.

Haberin Devamı

YARGITAY DA ONAYLADI

Umut 19 Ağustos 2021'de gerçek babası Aziz Ö.'ye teslim edildi. Atakan Çatal, Umut'u geri almak için dava açtı. İki yıl süren dava sonrası mahkeme, Umut'un evlatlık olarak Çatal Ailesi'ne verilmesine karar verdi. Konu üst mahkemeye taşındı. Yargıtay'ın da kararı onaylamasının ardından Çatal çifti, evlatlarını almak için Diyarbakır’da polisle birlikte Aziz Ö. ile buluştu. Ancak Aziz Ö., Umut'u sakladığını ve teslim etmeyeceğini söyledi. Bir kez daha yıkılan Çatal çifti, evlatlarına kavuşmak için devletten yardım istedi. Anıl ATAR-Yaşar SERİNTÜRK/DHA