Gündem'Biz riski görüyor tedbiri alıyoruz'

'Biz riski görüyor tedbiri alıyoruz'

Paylaş
'Biz riski görüyor tedbiri alıyoruz'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “İsrail durdurulmazsa bu yayılmacılığın nereye uzanacağını tahmin ediyoruz” dedi. Erdoğan, “Ülkemize yaklaşan tehlikeyi göremeyen idrak yoksunu kimi şahsiyetler varsa da biz riski görüyor, her türlü tedbiri alıyoruz” diye konuştu.

‘BM ACZE DÜŞTÜ’

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Ankara’daki AK Parti Kongre Merkezi’nde düzenlenen Filistin’in Geleceği Konferansı’na katıldı. Toplantıda konuşan Erdoğan, “Geçen yıl 7 Ekim’de İsrail’in Gazze’ye yönelik başlattığı saldırılar Filistin’i tekrar insanlığın gündemine taşıdı. İsrail’in soykırımı Lübnan’a ulaştı” dedi. Erdoğan, “BM Güvenlik Konseyi ile uluslararası örgütlerin, İsrail’in şımarıklıkları karşısında nasıl büyük bir acze düştüklerini yine hep beraber yüzümüz kızararak takip ettik” diye konuştu.

‘3 MAYMUNU OYNADILAR’

İnsan hakları örgütlerinin, küresel medyanın söz konusu Filistin ve Gazze olunca, üç maymunu oynadıklarını söyleyen Erdoğan, “Batı’nın yıllardır savunduğu özgürlük, demokrasi, hukuk, ifade ve basın hürriyeti gibi değerlerin tamamı bir çırpıda rafa kaldırıldı” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gazze ve Lübnan’da ölen sadece insanlar değil, insanlığın vicdanıdır. Binlerce yıllık ortak birikimidir. Türkiye olarak ilk günden itibaren bu soykırım karşısında itirazlarını en yüksek sesle dile getiren ülkeyiz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘YETİNMEYECEKLER’

İsrail’in Gazze’yi işgalle yetinmeyeceğini Lübnan’a saldırarak gösterdiğini söyleyen Erdoğan, “Gözlerini nerelere kadar diktiklerini yaptıkları açıklamalarla deşifre ediyorlar. İsrail durdurulmazsa bu yayılmacılığın nereye uzanacağını tahmin ediyoruz” ifadelerini kullandı. TBMM’nin açıldığı 1 Ekim’den bu yana yaptığı benzer açıklamaları eleştiren muhalefeti anımsatan Erdoğan, “Ülkemize yaklaşan tehlikeyi göremeyen idrak yoksunu kimi şahsiyetler varsa da biz riski görüyor, her türlü tedbiri alıyoruz” dedi.

‘MÜCADELEYİ SÜRDÜRECEĞİZ’

Erdoğan, “1967 sınırları temelinde, başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız, egemen bir Filistin devleti kuruluncaya dek yılmadan, yorulmadan mücadeleyi devam ettireceğiz” diye konuştu. Erdoğan, “Büyük acılar yaşansa da Allah’ın izniyle bu süreç, 1967 sınırları temelinde özgür bir Filistin devletinin kurulmasıyla neticelenecektir” ifadelerini kullandı.

‘DURMAK YOK YOLA DEVAM’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da düzenlenen Uluslararası Karayolu Federasyonu, Dünya Yol Kongresi açılış törenine video mesaj gönderdi. Erdoğan mesajında, “Ulaştırma alanındaki yatırım ve hamlelerimizi ‘Durmak yok, yola devam’ diyerek bundan sonra da sürdüreceğiz. 2053 yılına kadar bölünmüş yol uzunluğumuzu 38 bin kilometrenin, otoyol uzunluğumuzu ise 8 bin 300 kilometrenin üzerine çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

TAKSİCİLERE SÜRPRİZ ZİYARET

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün akşam Ankara’da Çankaya’nın Dikmen semtinde bulunan Hatça Ana Taksi Durağı’nı ziyaret etti. Erdoğan, burada çay içip taksici esnafıyla sohbet etti. Erdoğan, trafik kazasında hayatını kaybeden AK Parti Ankara İl Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Betül Önderoğlu’nun ailesine de taziye ziyaretinde bulundu.