GündemBöylesini ilk kez duyacaksınız! Sınavdan 1 saat önce okulun önüne gelmesine rağmen YKS'ye giremedi

Böylesini ilk kez duyacaksınız! Sınavdan 1 saat önce okulun önüne gelmesine rağmen YKS'ye giremedi

Paylaş
Böylesini ilk kez duyacaksınız! Sınavdan 1 saat önce okulun önüne gelmesine rağmen YKS'ye giremedi

YKS heyecanı tüm hızıyla sürüyor. Sınav yeri Beylikdüzü Büyükşehir Yücel Akkaş Ortaokulu olan bir aday, sınava girmek için 1 saat önceden gelip okulun önünde beklemeye başladı. 10.15'e kadar içeri girebileceğini düşünen aday, geç kaldığı için sınav salonuna alınmadı.

Türkiye genelinde 3 milyon 36 bin 945 adayın başvurduğu Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi bugün saat 10.15 te başladı. 15 dakika önceden kapıların kapandığı sınava her sene olduğu gibi bu sene de geç kalanlar oldu.

Haberin Devamı

Sınav yeri, Beylikdüzü Büyükşehir Mahallesi'nde bulunan Büyükşehir Yücel Akkaş Ortaokulu olan bir aday, sınava girmek için 1 saat önceden gelip okulun önünde beklemeye başladı. 10.15'e kadar içeri girebileceğini düşünen aday, sınava geç kaldı.

Sınav salonuna alınmayan aday okulunun önünden ayrıldı. Adayın okulun önünde olduğu halde sınava geç kaldığını duyan belediye çalışanı "Çok üzülüyorum hepinize" diyerek karşılık verdiği görüldü.

GÖZYAŞLARI SEL OLDU

Saat 10.00'da kapıların kapanmasının ardından sınav merkezine gelen öğrenciler sınava alınmadı. İnegöl'de Küçükçalık Anadolu Lisesi'nde sınava girmek için Yenişehir'den ailesiyle gelen Nisa Burhan, birkaç dakika geç kaldığı için sınava alınmadı. Ailesi duruma tepki gösterirken, sınav merkezine gelen diğer veliler de yetkililere öğrenciyi almaları için baskı yaptı. Geç kaldığı için sınava alınmayan Nisa ise, annesiyle birlikte gözyaşları döktü.

Haberin Devamı

Böylesini ilk kez duyacaksınız Sınavdan 1 saat önce okulun önüne gelmesine rağmen YKSye giremedi

KİMLİĞİNİ DÜŞÜRDÜ, SINAVA GİREMEDİ

Kimliğini sınava gelirken düşüren bir öğrenci de sınav merkezine alındı. Nüfus Müdürlüğü'ne giden öğrencinin babası, kimlik sahibinin parmak izi olmadığı için yeni kimliğini çıkaramadan geri döndü. Sınav sorumluları kimliğini ibraz edemeyen öğrenciyi okuldan çıkardı.

“SİSTEMDE BAŞKA OKUL YAZIYORDU”

Son dakikalarda sınav binasına ulaşan adaylar, koşarak kimlik kontrollerinin ardından sınıflarına gitti. Sınav salonlarının kapısı 10.00'da kapanacağı için 09.50'de görevliler tarafından çağrı yapıldı. Saat 10.00'da kapıların kapanmasından sonra aileler dışarıda çocuklarını beklemeye başlarken Merkez Kayapınar ilçesindeki Şehit Jandarma Üsteğmen Tevfik Pehlivan Ortaokuluna gelen bir öğrenci, kapının kapalı olduğunu gördü. Sınava 10 dakika geç kalan ve içerideki görevlilere seslenen öğrenci, “ÖSYM'nin sisteminde başka okul yazıyordu” iddiasında bulundu.

İsmini vermek istemeyip sınava geç kalan öğrenci, “Yanlışlıkla başka okula gittim. ÖSYM'nin sisteminde başka bir okulun ismi yazıyordu. Ben de kağıdıma bakmadan oraya gittim. O yüzden geç kaldım. Antalya'dan geliyorum ben de. Orada turizm çalışanıyım. Zaten olan oldu. Sağlık olsun. Çok çalışmadım ama böyle olması kötü oldu” dedi.

Haberin Devamı

Böylesini ilk kez duyacaksınız Sınavdan 1 saat önce okulun önüne gelmesine rağmen YKSye giremedi

Sınava giren kızı için kapı önünde heyecanlı beklediğini belirten Pervin Mercan ise, şunları söyledi:

“Kızım sınava girdi. Tüm öğrencilerin hepsine başarılar diliyorum. Umarım her şey istedikleri gibi olur. Çok çalışıyorlar. Zorlu bir süreç onlar için. Onlar da artık sıkıldı. Aynı zamanda havalar da ısındı. Umarım sınavı istedikleri gibi geçerler. Az önce sınava geç kalanlara tanıklık ettik. Biraz daha erken gelebilirdi. Biraz ihmal ettiği bir konu olmuş. Sağlık olsun.”

POLİS SON ANDA YETİŞTİRDİ

Çanakkale'de, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi'ne (TYT) geç kalan adayların yardımına polisler koştu.

Böylesini ilk kez duyacaksınız Sınavdan 1 saat önce okulun önüne gelmesine rağmen YKSye giremedi

Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, üniversite adaylarına yardımcı olmak için il genelinde önlem aldı. Ekipler, Yeni Kimlik çıkarılma, Yanlış okul, Evrak eksikliği ve Kimliği evde unutma konularından toplam 10 öğrenciyi sınava girecekleri okullara yetiştirdi.

Haberin Devamı

2 DAKİKA GECİKTİLER AMA İÇERİ ALINDILAR

Saat 10.00 itibarıyla okul bahçesindeki veliler dışarı çıkarılarak okul girişleri kapandı. Sabri Eskinazoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesinde sınava 10.01 ve 10.02 saatlerinde yetişen gençler ise salona girmek için büyük çaba gösterdi.

Kapı ve çerçevelere vuran erkek öğrenci, tam umudunu kaybederken velisinin de gayretiyle okula alınarak sınava girebildi. Diğer kız öğrenci de kapanan kapıların yeniden açılmasıyla sınava girebildi.

Böylesini ilk kez duyacaksınız Sınavdan 1 saat önce okulun önüne gelmesine rağmen YKSye giremedi

SANİYELER KALA YETİŞTİLER

Ordu'da sınava girecek olan öğrenciler heyecanlı dakikalar yaşadı. Son saniyede salona girmek isteyen öğrenciler koşarak gelirken, bazı öğrenciler 5 saniye ile sınava girebildi, kimi öğrenciler ise 1 dakika ile sınavı kaçırdı. Öğrenciler sınavın başlaması ile salonda ter dökerken, aileleri ise okul çevresinde ve sahilde Kur'an-ı Kerim okudu, örgü ördü ve piknik yaptı.

İlk kez sınava giren kızını okul çevresinde Kur'an-ı Kerim okuyarak bekleyen Hülya Çiçek, “Tüm öğrencilere Allah zihin açıklığı versin. Gurur verici ce zor bir durum. Kızım ilk kez sınava girdi, ben de Kur'an-ı Kerim okuyup dua ederek bekliyorum. Biz saat 07.00 sıralarında geldik ama beklemek ve sabretmek de güzel” dedi.

Haberin Devamı

Hamide Yıldırım ise veli ise “Çok heyecanlıyız, en küçük kızım sınava girdi. Sınava güzel hazırlandı ama çok heyecanlıydı. İnşallah hayırlısı olur. Allah tüm çocuklara zihin açıklığı versin. Benim en küçük çocuğum olduğu için ablaları kadar heyecanlı değilim” ifadelerini kullandı.

Böylesini ilk kez duyacaksınız Sınavdan 1 saat önce okulun önüne gelmesine rağmen YKSye giremedi

MANİSA'DA BENZER TABLO

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sağlık Kampüsündeki Sağlık Bilimleri Fakültesinde sınava girecek adaylardan 4'ü ise sınava sadece bir dakika kala binaya girmeyi başardı. Gençler koşarak sınava girerken sınavın başlamasıyla birlikte kampüs etrafında bekleyen aileler çocukları rahatsız olmasın diye kampüs dışına çıktı.

Sınav öncesi Manisa Büyükşehir Belediyesi de sınava girecek aday ve ailelerine su, limonata ve kek gibi ikramlarda bulunarak adaylara başarılar diledi.

Saat 10.15'te başlayan Temel Yeterlilik Testinde adaylar 165 dakika içinde 120 soru çözecek. YKS'nin yarın gerçekleştirilecek ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testinde (AYT) adaylar 180 dakikada 160 soru çözecek. YKS'nin üçüncü ve son oturumu olan Yabancı Dil Testi de yarın saat 15.45'te başlayacak ve adaylar 120 dakikada 80 soru çözecek.

Böylesini ilk kez duyacaksınız Sınavdan 1 saat önce okulun önüne gelmesine rağmen YKSye giremedi

10.15 SINAV BAŞLADI

YKS’nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) saat 10:15 itibarıyla başladı. Kapılar kapanmak üzereyken son dakikalarda sınav binasına girmek için koşan adaylara çevreden destek geldi. Çevredekiler adaylara "Koş" diye bağırarak onların sınava yetişmesi için çabaladı. Ancak ne yazık ki yetişemeyenler de oldu. Sınavdan birkaç dakika sonra kapıya gelen adaylar, içeri girebilmek için görevlileri ikna etmeye çalışsa da çabaları karşılıksız kaldı. Türkçeden 40, sosyal bilimlerden 20, temel matematikte 40 ve fen bilimlerinde 20 sorudan sorumlu adaylar şu dakikalardan itibaren 2 saat 45 dakikalık zorlu sınavda ter dökecek.

09.15 ADAYLAR SINAV SALONLARINA ALINIYOR

Saat 09:15 itibarıyla İstanbul Üniversitesinde adaylar sınav merkezlerine alınmaya başlandı. Sınav salonunu kontrol etmek isteyen ve erken giren adayların sayısı oldukça fazla. Adaylar sınav salonlarına sınava giriş belgeleri ve kimlikleri dışında sadece etiketi sökülmüş su şişeleriyle girebiliyor. Kolyeler takılar polis kontrolünün ardından çıkarıldı. Sınav salonuna giren yakınını son kez fotoğraflamak isteyen veliler kapı önünden uzaklaştırılıyor.

08.45 İLK OKULLARA GELEN ADAYLARIN SAYISI ARTIYOR

İstanbul Üniversitesi Beyazıt kampüsünün tarihi kapısı önünde kalabalık saat 08:00 itibarıyla artmaya başladı. Adaylar geç kalmamak ve stresle daha iyi baş edebilmek için aileleriyle birlikte erkenden sınav merkezi önünde toplandı. Sınav öncesi aileler arasında en çok soruların zorluk seviyesinin nasıl olacağı konuşuluyor.

SINAVA YETİŞMEYE ÇALIŞIRKEN KAZA YAPTILAR!

Edinilen bilgiye göre, kaza Avanos Nevşehir karayolunda meydana geldi. Oğlunu sınava getirdiği öğrenilen Fatma Hasta'nın kullandığı 38 VZ 243 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucunda takla attı. İhbar üzerine kaza yerine sağlık, polis, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Böylesini ilk kez duyacaksınız Sınavdan 1 saat önce okulun önüne gelmesine rağmen YKSye giremedi

Kazada araç sürücüsü ile beraber YKS sınavına girmek için Nevşehir'e gelen Mustafa Sinan Hasta ile birlikte ismi öğrenilemeyen 2 kişi yaralandı.

Araçtan çıkarılan yaralılar; Nevşehir Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yolda güvenlik önlemi alan ekipler de inceleme yaptı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

1 saat okulun önünde bekledi, sınava geç kaldı