Türkiye'deki birçok mezbahada günlük kesilen binlerce küçükbaÅŸ hayvanın sakatatları çiÄŸ olarak Adana'ya getiriliyor. Eskiden gariban yemeÄŸi olan ancak son dönemde lüks hale giren şırdan, altın çağını yaşıyor. Sosyal medyanın da etkisiyle yerli ve yabancı turistler binlerce kilometre uzaktan şırdanı tatmak için geliyor.
“Uçakla gelip şırdan yiyip dönüyorlar”
Şırdancı Emin KertiÅŸ, talebin çok yüksek olduÄŸunu belirtti. KertiÅŸ, yaz mevsimiyle birlikte satışlarının da arttığını söyleyerek, “Türkiye’den birçok insan bu lezzeti tatmak için geliyor. Åžu an Türkiye’nin birçok iline de kargoyla şırdan gönderiyoruz. Yurt dışından dahi talep var. Bazı insanlar ise uçakla geliyor şırdan, kebap yiyip geri dönüyor. Önyargıyla gelip tadını beÄŸenen çok fazla insan da var” diye konuÅŸtu. Emin KertiÅŸ, şırdanın tescillenmesi gerektiÄŸini de kaydetti.
MuÄŸla’nın Bodrum ilçesinden gelen Adnan TaÅŸdemir, "Adana’ya tatile geldik. Daha eve gitmeden şırdancıya geldim. Bin kilometredir bu şırdanın hasretiyle geldim” ifadelerini kullandı.
Esma TaÅŸdemir ise şırdanı çok sevdiÄŸini söyleyerek herkese şırdan yemeyi tavsiye etti.