Gündem'Bunun adı gaflettir'

'Bunun adı gaflettir'

Paylaş
'Bunun adı gaflettir'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Somali tezkeresini eleştiren CHP’li Namık Tan’ın Mavi Vatan kavramına ilişkin açıklamalarına tepki gösterdi. Erdoğan, “Ülkemizi yayılmacılıkla itham ederek birilerine göz kırpıyorlar. Bunun adı sorumsuzluktur, şuursuzluktur, gaflettir” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün, AK Parti Genel Merkezi’nde düzenlenen ‘Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı. Erdoğan yaptığı konuşmada “Kendimizi yenileyerek, bu yolda yürüyoruz. Biz her işte hayır olduğuna inanan bir kadroyuz. İlk etapta bize şer gibi gözüken hadiselerin hayır olduğunu gördük” dedi. Erdoğan, “Siyasetin dalgalı denizinde gel-gitler olabilir. Bunların tamamı geçicidir. Aslolan milletin gönül tahtından aşağıya düşmemektir. AK Parti olarak yapmamız gereken bellidir, daha fazla gönül kazanacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘SAVRULMA YAŞADILAR’

Muhalefetin fildişi kulelere hapsolduğunu söyleyen Erdoğan, “Milli meselelerin tamamında savrulmalar yaşadılar. Filistin direnişine terör yaftası kurmaktaki mahareti İsrail’in vahşi katliamlarına tepki vermekte gösteremediler” ifadelerini kullandı. CHP’li Namık Tan’ın ‘Mavi Vatan’ açıklamasını anımsatan Erdoğan, “Ülkemizi yayılmacılıkla itham ederek birilerine göz kırpıyorlar. Bunun adı sorumsuzluktur, şuursuzluktur, gaflettir. Mavi Vatan’a sahip çıkmakta en küçük geri adım atmayacağız. Kıbrıs Türklerinin haklarını sonuna kadar arayacağız” dedi.

‘BU GİDİŞ GİDİŞ DEĞİL’

Gazze’de yaşananlara değinen Erdoğan, “Hitler’i gölgede bırakacak barbarlığa imza attılar. Gazzeli 40 bin masum ölmemiş gibi eli kanlı katiller Temsilciler Meclisi’nde ağırlanıyor, alkışlanıyor. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi bugün sorumluluk almayacaksa ne zaman alacak?” dedi. Erdoğan, “Kardeşlerim, bu gidiş gidiş değildir. Perşembenin gelişi çarşambadan belli olur. Pis ellerini başka yerlere uzatmayacaklarının garantisini kim verebilir?” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘PAPA’YI ARAYACAĞIM’

Paris 2024 Olimpiyatları’nın açılışında rezil sahneler yaşandığını söyleyen Erdoğan, “Yapılmak istenen insanlığı, hayvanlardan dahi aşağı çekme projesidir. İlk fırsatta Sayın Papa’yı arayacağım. Hristiyan alemine, tüm Hristiyanlara karşı yapılan ahlaksızlığı paylaşacağım” dedi. Erdoğan, “LGBT lobisi Batı’yı esir aldı. LGBT sapkınlığını ‘özgürlük’ olarak lanse edenlerin başörtülü sporculara tahammül edememesi, kafalarındaki özgürlük tarifini de ortaya koymakta” diye konuştu.

BEŞTEPE’DE ENDONEZYA GÖRÜŞMESİ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde, Endonezya Cumhurbaşkanı ve Savunma Bakanı Prabowo Subianto ile bir araya geldi. Görüşmede iki ülke ilişkileri, Gazze ve dünya gündemindeki meseleler ile savunma sanayii alanındaki olası işbirlikleri ele alındı.