Gündem'Bürokratik vesayete izin vermeyeceğiz'

'Bürokratik vesayete izin vermeyeceğiz'

Paylaş
'Bürokratik vesayete izin vermeyeceğiz'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Bürokratik vesayetin tekrar nüksetmesine fırsat vermeyiz, vermeyeceğiz” dedi. Erdoğan, “Kanunun dışına çıkan, hatası, kastı veya marazı olan kim varsa hukuk zemininde hesabını mutlaka soruyoruz” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün, AK Parti Grup toplantısında, kongre takvimini yakında ilan edeceklerini söyledi. Erdoğan “Yorulan, motivasyonunu yitiren arkadaşlarımız varsa, hatası, kusuru, yanlışı olanlar varsa dinlenmeye alacağız. Yeni, heyecanlı, dinamik arkadaşlarımızla kadromuzu güçlendirip yola devam edeceğiz” dedi. Anayasa çalışmasının günlük siyasete kurban edilmemesi gerektiği söyleyen Erdoğan, “Aceleye getirmeden ama çok da fazla uzatmadan istişari temasları bitirip, somut adımlar atılmasında fayda görüyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘HİÇBİR BAHANESİ OLMAZ’

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne ilişkin soruşturmada Ankara Emniyeti’nde yaşananları anımsatan Erdoğan “Son 21 yılda çetin mücadeleler sonucu gerilettiğimiz bürokratik vesayetin tekrar nüksetmesine fırsat vermeyiz, vermeyeceğiz” dedi. Erdoğan şöyle devam etti: “Son dönemde gündeme gelen her hadiseyi tüm boyutlarıyla en ince detayına kadar takip ediyoruz. Kanunun dışına çıkan, hatası, kastı veya marazı olan kim varsa hukuk zemininde hesabını mutlaka soruyoruz. Ülkeye ve millete karşı vazifesini yapmamanın hiçbir bahanesi olmaz.”

‘İHANET EDENLER KORKANLAR OLDU’

Erdoğan 22 yılda AK Parti için kötümser senaryolar yazanların, gazete manşetlerinden ömür biçenlerin olduğunu belirtip şöyle konuştu: “Bu iş bitti deyip yolunu değiştirenler, davaya ihanet edenler, korkanlar, ürkenler, hırslarına yenilenler oldu. Onlar şimdi yoklar, esameleri okunmuyor, unutulup gittiler. Ama Allah’a hamdolsun biz buradayız, dimdik, sapasağlam ayaktayız.”

Haberin Devamı

‘KAMU MALI BİZE MİLLETİN EMANETİ’

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, kamuda tasarruf tedbirleri paketi konusunda, “Tasarruf tedbirlerine istisnasız olarak tüm kamu idareleri ve personeli uymak zorunda” dedi. Tasarruf kültürü yaygınlaştıkça cari açıktaki iyileşmenin hız kazanacağını söyleyen Erdoğan, “Son dönemde tepkilere yol açan israf görüntülerinin önüne geçmeyi arzuluyoruz. Kamu malı ve kamu görevi milletin bizlere emanetidir” diye konuştu.

‘OMUZ OMUZA ÇALIŞMAYA DEVAM’

Cumhur İttifakı surlarında gedik açmak isteyenler olduğunu gördüklerini söyleyen Erdoğan, “Daha önce de bu tarz teşebbüslerle karşılaştık. Allah’a hamdolsun hepsinden güçlenerek çıktık. İnşallah yine aynısı olacak” dedi. Cumhur İttifakı’nın saflarını sıklaştırarak, yoluna devam edeceğini söyleyen Erdoğan, “Türkiye Yüzyılı’nın inşası için omuz omuza çalışmayı her zamankinden daha adanmış şekilde sürdüreceğiz” diye konuştu.

CHP ZİYARETİ YAKIN TARİHTE

CHP Lideri Özgür Özel’le görüşmelerine değinen Erdoğan, “Hiçbir zaman kutuplaşmanın, gerilimin, kamplaşmanın tarafı olmadık, olmayacağız. Siyasetimizi gerilim ve kutuplaşma üzerine değil, hizmet üzerine, hedefler, projeler, yatırımlar üzerine inşa ettik” dedi. Erdoğan, temennilerinin önlerindeki dört yılın karşılıklı hoşgörüyle geçmesi olduğunu belirtip, yakın bir tarihte CHP’yi ziyaret edeceğini söyledi.

Haberin Devamı