Canan Karatay'dan patates kızartması uyarısı
Patates kızartması en sevilen yiyeceklerden. Ketçap, mayonez ve hardalla lezzeti daha da artıyor. Ancak Profesör Canan Karatay'dan bir uyarı var. Karatay'a göre çocuk ya da yetişkin, hiç kimse patates kızartması yememeli
Star Haber'e konuşan İç hastalıkları Uzmanı Canan Karatay, anne babalara seslenip şu uyarıda bulundu:
"Çocuklar elinde kızartmayla doğmadı. O kızartmaya siz alıştırdınız. Alıştırmayın. Kızardığı zaman trans yağlar meydana geliyor bu bir. Bir de ketçap bağımlılık yapıyor. Patatesi sevmiyorlar, ketçaptaki bağımlılık maddesini seviyorlar, farkında değiller. Eğer patates lezzetliyse neden ketçap döküyorlar, oturup patatesi yesinler. Ama kızartma kesinlikle olmaz."
Patatesi sağlıklı yemenin mümkün olduğunu anlatan Karatay, "Bizim patates salatımız vardır. Haşlanıp yapılabilir buğulama yapılabilir. Ama kızartıp üstüne de ketçap döküp yerseniz o tehlikeli" dedi.
Canan Karatay, içindeki yüksek miktardaki gluten ve nişastaya dikkat çekerek, şeker hastaları vegluten hassasiyeti bulunanların patates tüketmemesi gerektiğini kaydetti.
- Asgari ücret için 2 rakam öne çıktı! İşte 2025 asgari ücret için konuşulan ihtimaller
- Faize para yatıracaklar dikkat! Faiz oranında değişiklik
- Çift maaş, düşen aylığa önlem, az primle emeklilik! Emeklilerin merak ettiği sorulara yanıt
- Kargo dolandırıcılığı uyarısı
- Anadolu’nun el emeği göz nuru eserleri marka oldu