Gündem'Cumhur İttifakı sapasağlam ayakta'

'Cumhur İttifakı sapasağlam ayakta'

Paylaş
'Cumhur İttifakı sapasağlam ayakta'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan “15 Temmuz gecesi darbecilere karşı kurulan Cumhur İttifakı sapasağlam ayaktadır, birdir, bütündür” dedi. Erdoğan siyasette yumuşama konusunda ise “Dilini, söylemini, tarzını düzeltecek olan muhalefettir. Yani yumuşaması, normalleşmesi gereken muhalefettir” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün AK Parti’nin TBMM’deki grup toplantısında konuştu. Kurban Bayramı boyunca önde gelen İslam ülkelerinin liderleriyle görüşerek Filistin, Lübnan, Sudan ve diğer yerlerdeki kanayan yaralara derman bulmaya çalıştıklarını söyleyen Erdoğan, “İsrail daha önceki bayramlarda olduğu gibi bu bayramda da kan dökmeye, çocukların ve sivillerin üzerine bomba yağdırmaya devam etti” dedi. Erdoğan, “Yiyecek bir lokma ekmek bulamadığı için derisi sırtına yapışan Gazzeli çocukların fotoğrafı, modern dünyanın utanç defterine yazılmıştır” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘SİYONİST BASKILAR’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yavuz Sultan Selim, Sultan Abdülhamid Filistin’e nasıl sahip çıktıysa, kuruluşundan itibaren Türkiye Cumhuriyeti nasıl Filistin’e sahip çıktıysa, inşallah biz de aynı ruh, aynı kararlılık ve aynı cesaretle Filistin’e sahip çıkıyoruz ve çıkacağız” dedi. Birilerinin Türkiye’de farklı, Avrupa’da farklı konuştuğunu söyleyen Erdoğan, “Batılı ağa babalarından aferin almak, onların gözüne girmek için Filistin direnişine çamur atma peşinde koşabilir. Kimse bizden küresel siyonist şebekenin baskılarına boyun eğmemizi beklemesin” ifadelerini kullandı.

‘SARSILMADAN KALACAK’

İsrail ile Lübnan Hizbullah’ı arasında tırmanan gerilime değinen Erdoğan, Gazze’yi yakıp yıkan İsrail’in şimdi de gözünü Lübnan’a diktiğini söyledi. Erdoğan, “Netanyahu’nun Batı’nın da rızasıyla savaşı bölgeye yayma planları büyük bir felakete yol açacaktır” diye konuştu. Cumhur İttifakı’na değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şunu herkes görsün, anlasın ve zihnine adeta mıh gibi kazısın; 15 Temmuz gecesi darbecilere karşı meydanlarda kurulan Cumhur İttifakı sapasağlam ayaktadır, birdir, bütündür ve ülkemizin, milletimizin selameti adına, sarsılmadan öyle kalacaktır” dedi.

Haberin Devamı

‘NORMALLEŞMESİ GEREKEN MUHALEFET’

Siyasette yumuşama çabalarının aslında muhalefeti normalleştirme çabası olduğunu söylen Erdoğan, “Sıkılı yumrukları açacak olan muhalefettir. Dilini, söylemini, siyaset tarzını düzeltecek olan muhalefettir. Yani yumuşaması gereken, normalleşmesi gereken muhalefettir” diye konuştu. Son bir yılda art arda yaşanan üç seçimin siyasi tansiyonu artırdığını söyleyen Erdoğan, “Kimse yanlış anlamasın. İktidar partisiyle ana muhalefet partisi arasında siyasi ittifak olmaz; uzlaşma olur” dedi.

BEŞTEPE’DE BULUŞMA

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir araya geldi. Basına kapalı görüşmenin ardından bir açıklama yapılmadı. Yaklaşık bir saat süren görüşmede siyasette normalleşme, terörle mücadele ve TBMM’deki çalışmaların da ele alındığı belirtildi. Cumhur İttifakı’nın iki lideri 31 Mart Yerel Seçimlerinin ardından 29 Nisan ve 10 Mayıs’ta görüşmüştü.

Haberin Devamı