GündemCumhurbaşkanı Erdoğan: Ekmekten suya her şeye zam yapıyorlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ekmekten suya her şeye zam yapıyorlar

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ekmekten suya her şeye zam yapıyorlar

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, muhalefetin 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi verdiği sözleri unuttuğunu söyleyerek, “Bugün ekmekten suya her şeye zam yapıyorlar” dedi. Erdoğan, Kayseri’de yaşanan gerginlik için ise “Yabancı düşmanlığını körükleyerek hiçbir yere varılamaz” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Ankara Kızılcahamam’daki Eliz Otel’de partisinin Yerel Yönetimler İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’na katıldı. Erdoğan, yaptığı konuşmada partisinin belediye başkanlarını seçim başarılarından dolayı kutlayarak, “AK Parti’nin hikayesi yerelden genele ilerleyen başarı hikayesidir. Halkın içinden yükselmiş partiyiz” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Son seçimde muhalefet ucuz popülizme dayanan kampanya yürüttü. Ekonomimizdeki sıkıntıları istismar ederek uçuk vaatlerde bulundular” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘ROMA TURUYLA DİYET’

Muhalefeti eleştirmeyi sürdüren Erdoğan, “Verilen sözler unutuldu. Bugün ekmekten suya her şeye zam yapıyorlar. Şahsi reklam ajansı olarak kullandıkları medya mensuplarına Roma turu ile diyet borcunu ödüyorlar” dedi. Erdoğan şunları söyledi: “Eş dost akraba tanıdık çiftliğine çevirdikleri belediyelerde kayırmacılığın kitabını yazıyorlar. Alkol tüketimini teşvik, cinsiyetsizleştirmeye teşvik, LGBT paçavraları ile belediyeleri donatma dışında icraatları olmadı. Arapça tabelaya savaş açmak, baskı uygulamaktan başka bir iş yapmadılar.”

‘28 ŞUBAT UYGULAMASI’

Kimsenin hayat tarzına karışmadıklarını söyleyen Erdoğan, “El değiştiren belediyelerde eski hastalıklar nüksetti. 28 Şubat’ı hatırlatan uygulamalar devreye alınmak isteniyor” dedi. Kayseri’de yaşananları hatırlatan Erdoğan, “Yabancı düşmanlığını ve sığınmacı nefretini körükleyerek hiçbir yere varılamaz. Vandallık yapmak, sokakları ateşe vermek kabul edilemez” dedi. Belediye başkanlarına seslenen Erdoğan, “Sadece size oy verenlerin değil tüm şehrin başkanı olacaksınız, halkın belediye başkanı olacaksınız” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘BAŞIBOŞ KÖPEK MESELESİNİ ÇÖZECEĞİZ’

Yasal düzenleme ile gündemde olan sokak hayvanları konusuna da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Başı boş köpek meseleleri başta olmak üzere bu meseleleri çözüme kavuşturacağız. Yerel yönetimlere büyük sorumluluklar düşecek” dedi. Erdoğan, “Depreme hazırlık ve kentsel dönüşümün geri plana düşmesine izin vermeyiz. Acıların tekrarlanmaması için şehirlerimizi depreme dayanıklı hale getireceğiz” ifadelerini kullandı. DHA