GündemCumhurbaşkanı Erdoğan: Sosyal medya operasyon aygıtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sosyal medya operasyon aygıtı

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sosyal medya operasyon aygıtı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan “Ahlaki sınırın olmadığı sosyal medya mecraları giderek büyük bir operasyon aygıtı olmaya başladı” dedi. Gündemde olan çocuk cinayetleri ve istismarlarını anımsatan Erdoğan, “Masum çocukların naaşı üzerinden siyasi hesaba izin vermeyiz” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan dün Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen 1. Dönem Hakim ve Savcı Yardımcıları Eğitimi Açılış Töreni’nde konuştu. Eğitimlerine başlayan 1076 hakim ve savcı yardımcısını tebrik eden Erdoğan, “İyi tesis edilmiş, nesnel, bağımsız işleyen bir yargı, ekonomik gelişme ve kalkınmanın da güvencesidir” dedi. Reform iradesini hep canlı tuttuklarını söyleyen Erdoğan, “Güçlünün haklı olduğu değil, haklının güçlü olduğu bir adalet tesis demek için çok çetin mücadeleler yürüttük” diye konuştu.

Haberin Devamı

'DİKKATLİ OLACAĞIZ'

Darbe dönemlerinde demokrasi ile birlikte adaletin de katledildiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Önce 17-25 Aralık emniyet yargı girişiminde, ardından 15 Temmuz darbe girişimini çok iyi hatırlıyoruz. Bu ülkeye verdikleri zararın faturasını hala ödüyoruz” dedi. Erdoğan “Devletimizi, vesayet aparatlarından ve FETÖ artıklarından ne kadar temizlemiş olursak olalım dikkati elden bırakmadan mücadeleyi sürdüreceğiz” diye konuştu. Toplumda cezasızlık algısı yaratan kararlarla karşılaşılabildiğini söyleyen Erdoğan, “Bunları en aza indirme gayreti içindeyiz” dedi.

‘KURBAN EDİLMESİNE GÖZ YUMMAMALIYIZ’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hiçbir kuralın değerin ahlaki sınırın olmadığı sosyal medya mecraları giderek büyük bir operasyon aygıtı olmaya başladı. Yeni medya düzeninin kurbanı ne yazık ki adaletin temel ilkeleri oluyor” diye konuştu. Erdoğan şöyle devam etti: “Toplumun iç barışına da zarar veren bu furyanın hep birlikte önüne geçmemiz gerektiği kanaatindeyiz.” Toplumun haber ve bilgi alma hakkına saygı duyduklarını söyleyen Erdoğan, “Ancak masum çocukların naaşı üzerinden siyasi hesaba izin vermeyiz. Adaletin reyting kurbanı edilmesine göz yummamalıyız” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı