GündemCumhurbaşkanı Erdoğan'ın Filistin görüşmesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Filistin görüşmesi

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Filistin görüşmesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in saldırılarının başladığı ilk andan itibaren devredeydi. Erdoğan bu süre içinde 150'ye yakın telefon görüşmesi yaptı, 30'a yakın zirveye katıldı.

Gazze'de evler, okullar, hastaneler, camiler bombalandı. Genç yaşlı, kadın çocuk demeden masum siviller hedef alındı. Soykırımcı İsrail'in; dünyanın gözü önünde süren saldırıları, 1 yıl önce başladı.

Haberin Devamı

İsrail'in saldırıları karşısında tepkisini üst seviyeden veren tek lider Cumhurbaşkanı Erdoğan oldu.
İlk açıklamayı; 8 Ekim 2023'te, İsrail'in saldırısından bir gün sonra yaptı.

Erdoğan, saldırıların sona erdirilmesi için hemen devreye girdi. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile telefonda görüştü.

İLK 45 GÜNDE 30 TELEFON GÖRÜŞMESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7 Ekim'den sonraki 45 günde 30 telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Mahmud Abbas ile 3 defa yüz yüze görüştü, 5 kez telefonda konuştu.

Erdoğan, suikast sonucu şehit edilen Hamas Lideri İsmail Haniye ile de 10 ayda 2 kere bir araya geldi, 2 defa da telefon görüşmesi yaptı. Haniye ile son görüşmesi, şehit edilmeden önce 6 Mayıs'taydı.

Haberin Devamı

PAPA'YA FİLİSTİN MEKTUBU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katoliklerin Ruhani Lideri Papa Franciscus’a Filistin konulu bir mektup gönderdi. Gazze'de uluslararası hukukun çiğnenmesine daha fazla müsaade edilmemesi gerektiğini belirtti.

TRT Haber