GündemDepremde yıkım var mı? Malatya depremin ölen, yaralanan var mı? Malatya, Elazığ, Diyarbakır’da yıkım ve ölüm var mı?

Depremde yıkım var mı? Malatya depremin ölen, yaralanan var mı? Malatya, Elazığ, Diyarbakır’da yıkım ve ölüm var mı?

Paylaş
Depremde yıkım var mı? Malatya depremin ölen, yaralanan var mı? Malatya, Elazığ, Diyarbakır’da yıkım ve ölüm var mı?

Malatya'nın Kale ilçesinde meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki deprem, çevre illerde de hissedildi. Diyarbakır, Elazığ ve Tunceli'de de güçlü şekilde hissedilen deprem sonrası vatandaşlar büyük panik yaşadı. Peki, Depremde yıkım var mı? Malatya depremin ölen, yaralanan var mı?

Depremde yıkım var mı? Merak ediliyor ve araştırılıyor. Malatya'nın Kale ilçesinde gerçekleşen 5,9 büyüklüğündeki deprem, çevre illerde de güçlü şekilde hissedildi ve vatandaşlar arasında paniğe yol açtı. Özellikle Diyarbakır, Elazığ ve Tunceli'de depremin şiddetli sarsıntıları hissedildi. Deprem sonrası birçok kişi yıkım ve can kaybı olup olmadığı konusunda endişe içinde. Peki, Depremde yıkım var mı? Malatya depremin ölen, yaralanan var mı?

Haberin Devamı

DEPREMDE YIKIM VAR MI?

16 Ekim 2024'te Malatya'nın Kale ilçesinde meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki deprem sonrası yapılan incelemelerde, şu ana kadar ciddi bir yıkım tespit edilmemiştir. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamasına göre, Malatya, Elazığ ve Şanlıurfa'da toplam 3 binada kısmi çökme meydana gelmiştir. Ancak, büyük bir yıkım rapor edilmemiştir.

MALATYA DEPREMİN ÖLEN, YARALANAN VAR MI?

Deprem sonrası gelen ilk bilgilere göre, Malatya ve çevre illerde can kaybı yaşanmamıştır.