GündemDGS EK TERCİH TARİHLERİ: DGS ek tercih ne zaman başlıyor 2024? DGS ek tercih nereden, nasıl yapılıyor?

DGS EK TERCİH TARİHLERİ: DGS ek tercih ne zaman başlıyor 2024? DGS ek tercih nereden, nasıl yapılıyor?

Paylaş
DGS EK TERCİH TARİHLERİ: DGS ek tercih ne zaman başlıyor 2024? DGS ek tercih nereden, nasıl yapılıyor?

2024 DGS ek tercih dönemi için geri sayım başladı. İlk yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından, boş kontenjanlar için adaylar DGS ek tercih tarihlerinin ne zaman başlayacağını merak ediyor. Peki, DGS ek tercih ne zaman başlıyor 2024? DGS ek tercih nereden, nasıl yapılıyor?

DGS ek tercih ne zaman başlıyor 2024? Sorusu gündemde yer alıyor ve sınava katılan adaylar tarafından arama motorları üzerinde sorgulatılıyor. ÖSYM tarafından duyurulacak olan DGS ek tercih tarihleri, gerçekleştirilecek olan duyurular beklenmekte. ÖSYM tarafından yapılacak resmi açıklamalarla birlikte, ek tercihlerin başlama tarihi ve detayları netlik kazanacak. Peki, DGS ek tercih ne zaman başlıyor 2024? DGS ek tercih nereden, nasıl yapılıyor?

Haberin Devamı

DGS EK TERCİH NE ZAMAN BAŞLIYOR 2024?

2024 DGS ek tercih süreci, üniversite kayıt işlemlerinin tamamlanmasının ardından başlayacak. Kayıt süresi 2-9 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek ve sonrasında üniversitelerdeki boş kontenjanlar belirlenecek. Geçtiğimiz yıl ek tercih süreci 29 Eylül – 4 Ekim tarihleri arasında yapılmıştı, bu yıl da benzer bir tarihte başlaması bekleniyor. Kesin tarihler, ÖSYM tarafından duyurulacak.

DGS EK TERCİH TARİHLERİ: DGS ek tercih ne zaman başlıyor 2024 DGS ek tercih nereden, nasıl yapılıyor

DGS EK TERCİH NEREDEN, NASIL YAPILIYOR?

DGS ek tercih işlemleri, ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden ais.osym.gov.tr adresine T.C. kimlik numarası ve şifre ile giriş yapılarak elektronik ortamda gerçekleştirilecek.