DGS ücreti ne kadar? DGS ücreti ödeme ve DGS puan hesaplama nasıl yapılır?
2019-Dikey Geçiş Sınavı’na ilişkin "sıkça sorulan sorular ve cevapları" yayımlandı. Adaylar, DGS ücreti ne kadar? DGS ücreti ödeme ve DGS puan hesaplama nasıl yapılır? sorularını merak ediyor. İşte adayları DGS’ye ilişkin merak ettikleri tüm soruların cevapları…
DGS için "sıkça sorulan sorular ve cevapları" yayımlandı. DGS 30 Haziran Pazar günü 81 il merkezinde yapılacak. 2019-Dikey Geçiş Sınavı başvuruları 8 Mayıs Çarşamba sona erecek. Peki, DGS ücreti ne kadar? DGS ücreti ödeme ve DGS puan hesaplama nasıl yapılır? İşte DGS ile ilgili merak edilen tüm soruların cevapları…
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca (ÖSYM), 2019-Dikey Geçiş Sınavı’na (DGS) ilişkin "sıkça sorulan sorular ve cevapları" yayımlandı.
ÖSYM’nin internet sitesinden, kamuoyunda anlaşılmayan hususlara açıklık getirmek için 2019-DGS’ye ilişkin 30 "sıkça sorulan soru ve cevabı" paylaşıldı. Buna göre, 30 Haziran Pazar günü 81 il merkezinde yapılacak 2019-DGS başvuruları 8 Mayıs Çarşamba sona erecek.
Bir ön lisans programından mezun adaylardan yükseköğretim lisans programlarına dikey geçiş yapmak isteyenler ile son sınıfta olup staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirenler sınava başvurabilecek. Açık öğretim lisans programlarına dikey geçiş yapmak isteyenlerin de 2019-DGS’ye başvurmaları gerekecek.
ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi’nde geçerli fotoğrafı ve eğitim bilgisi bulunan adaylar, bireysel olarak "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden sınava başvuru yapabilecek. Sistemde geçerli bir fotoğrafı veya eğitim bilgisi bulunmayan adaylar, ÖSYM sınav koordinatörlüklerinden veya tanımlanan merkezlerden başvuruda bulunabilecek.
SIK SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYIN
Adayların, başvuru bilgileri sisteme kaydedildikten sonra sınav ücretini yatırması gerekecek. Sınav ücreti ödemesi 9 Mayıs Perşembe gününe kadar kılavuzda belirtilen bankalardan herhangi birine veya ÖSYM’nin "https://odeme.osym.gov.tr" internet adresinden kredi/banka kartı ile yapılabilecek.
Süresi içinde sınav başvurusunu yapmayan adaylar, geç başvuru günü olan 21 Mayıs Salı günü başvuruda bulunabilecek. Adaylar, sınav günü saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacak. Kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için adayların sınava girecekleri binanın kapısında sınav saatinden en az 1 saat önce hazır bulunmaları gerekecek. Adaylar, sınava ilişkin "Sıkça Sorulan Sorular"a ÖSYM’nin "http://www.osym.gov.tr" internet adresinden ulaşabilecek.
- Memur ve emeklilerin gözü maaş zammında! İşte beklenen oranlar
- Memurlar için en kritik hafta! 2024 yılı bitmeden bunları yapın
- 100 milyon euroluk turizm yatırımı
- LC Waikiki, iki cesur kararla global marka yolculuğunun rotasını çizdi! Zeytinburnu’ndaki bir atölyeden 61 ülkeye
- Memurlar borçlanma ve izin için acele etsin