GündemDİSCORD NE ZAMAN AÇILACAK? 10 Ekim Discord erişim engeli kaldırılacak mı, açılacak mı? Discord’a giriliyor mu, nasıl girilir?

DİSCORD NE ZAMAN AÇILACAK? 10 Ekim Discord erişim engeli kaldırılacak mı, açılacak mı? Discord’a giriliyor mu, nasıl girilir?

Paylaş
DİSCORD NE ZAMAN AÇILACAK? 10 Ekim Discord erişim engeli kaldırılacak mı, açılacak mı? Discord’a giriliyor mu, nasıl girilir?

Adalet Bakanlığı'nın kararıyla 9 Ekim 2024 tarihinde Discord'a getirilen erişim engeli, kullanıcılar arasında büyük merak uyandırdı. Peki, Discord ne zaman açılacak? 10 Ekim Discord erişim engeli kaldırılacak mı, açılacak mı? Discord’a giriliyor mu, nasıl girilir?

Discord ne zaman açılacak? Sorusu merak ediliyor ve araştırılıyor. Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından alınan bu karar, Discord platformunda tespit edilen yasadışı içeriklerin yayılmasını önlemek amacıyla uygulanmıştı. Sosyal medya platformunu aktif olarak kullanan pek çok kişi, erişim engelinin ne zaman kaldırılacağı ve Discord'a tekrar ne zaman giriş yapabilecekleri konusunda bilgi almak istiyor. Peki, Discord ne zaman açılacak? 10 Ekim Discord erişim engeli kaldırılacak mı, açılacak mı? Discord’a giriliyor mu, nasıl girilir?

Haberin Devamı

DİSCORD NE ZAMAN AÇILACAK?

Discord’un ne zaman açılacağı konusunda henüz resmi bir açıklama yapılmamıştır. Discord'a erişim engeli 9 Ekim 2024 tarihinde uygulanmaya başladı ve kullanıcılar platforma ulaşmakta sorun yaşıyor. Şu an için yetkililer, erişim engelinin ne zaman kaldırılacağı konusunda bir tarih vermedi. Engelin kaldırılmasına ilişkin bir gelişme olduğunda resmi açıklamalar yapılacak ve kullanıcılar yeniden platforma erişim sağlayabilecek.

DİSCORD NE ZAMAN AÇILACAK 10 Ekim Discord erişim engeli kaldırılacak mı, açılacak mı Discord’a giriliyor mu, nasıl girilir

DİSCORD NEDEN KAPATILDI, YASAKLANDI?

Adalet Bakanlığı ve Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından alınan karar doğrultusunda platformdaki yasadışı içerikler nedeniyle erişim engeli getirildi. Konuya ilişkin son bir açıklama da Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'ndan geldi.

DİSCORD NE ZAMAN AÇILACAK 10 Ekim Discord erişim engeli kaldırılacak mı, açılacak mı Discord’a giriliyor mu, nasıl girilir

AK Parti grup toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Uraloğlu, "Discord'u kapattık diye çok acayip bir memnuniyet var. 1 hafta önce kapatsaydık bu memnuniyet muhtemelen olmayacaktı" ifadelerini kullandı. Uraloğlu, "Discord'a erişim engellendi. Burası tamamen kapalı sistem. Güvenlik birimlerimiz oradaki sorgulamayı yapamıyor maalesef. Bilgiler güvenlik birimlerimizle paylaşmayı reddettiği için zorunlu olarak erişime engel getirdik" dedi.

Haberin Devamı