GündemDünya medyası Türk silahlarını konuşuyor! Sanayi vizyonu Cumhurbaşkanı Erdoğan döneminde ivme kazandı

Dünya medyası Türk silahlarını konuşuyor! Sanayi vizyonu Cumhurbaşkanı Erdoğan döneminde ivme kazandı

Paylaş
Dünya medyası Türk silahlarını konuşuyor! Sanayi vizyonu Cumhurbaşkanı Erdoğan döneminde ivme kazandı

Eurasian Times'da Türkiye'nin savunma alanındaki adımları ile ilgili bir analiz yayınlandı. Türkiye'nin savunma sanayisinin Cumhurbaşkanı Erdoğan döneminde hız kazandığı ve Ankara'nın uluslararası pazarda güçlü bir oyuncu olarak konumlandığı vurgulandı. İşte tüm detaylar...

Eurasian Times haber sitesinde Ritu Sharma'nın kaleme aldığı analizde Akıncı İHA'larının Endonezya ve Malezya gibi ülkeler tarafından büyük ilgi gördüğü belirtildi. İslam ülkelerinin savunma ihtiyaçlarını karşılamak için artık ABD yerine Türkiye'yi tercih etmeye başladığına dikkat çekildi. Bu durumun Türkiye'nin savunma sanayisinde elde ettiği başarının uluslararası arenada yankı bulduğunun bir göstergesi olduğu vurgulandı.

Haberin Devamı

TÜRKİYE'NİN SAVUNMA SEKTÖRÜNDEKİ ÖNEMİ!

Pakistan, Endonezya, Malezya, Azerbaycan, Maldivler ve Suudi Arabistan'ın, savunma sistemleri ve silah tedariki konusunda Türkiye'ye artan bir şekilde ihtiyaç duyduğu vurgulandı. Bu ülkelerin, savunma alanındaki ihtiyaçlarını karşılamak için Ankara'yı güvenilir bir partner olarak görmeleri, Türkiye'nin uluslararası savunma sektöründeki öneminin giderek arttığının bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

Analizde "Türkiye, Bayraktar TB-2 ile silahlı insansız hava araçları için uluslararası pazarda kendisini önemli bir oyuncu olarak konumlandırdı" bilgisine yer verildi.

AKINCI TİHA'LARINA İLGİ BÜYÜK

ANKA, Bayraktar AKINCI TİHA ve Bayraktar TB2 insansız hava araçlarının, Türkiye'nin savunma sanayisindeki itibarını güçlendirdiği ifade edildi. Endonezya'nın, 45 Atmaca füzesi ve 12 ANKA İHA alımı sonrası Bayraktar AKINCI TİHA'larına da ilgi göstermeye başladığı belirtildi.

Haberin Devamı

AMERİKAN HARPOON'LARININ YERİNİ ALABİLİR

The Eurasian Times, ANKA'ların 2025 yılına kadar teslim edilmesinin planlandığını yazdı ve Atmaca füzelerinin, Amerikan yapımı AGM-84 Harpoon'ların yerini almak üzere geliştirildiğini vurguladı.

Pakistan'ın daha önce Türkiye'den 6-7 adet AKINCI TİHA-A satın alarak bu araçları aktif olarak kullandığı ve şimdi de daha gelişmiş ve güçlü bir model olan AKINCI TİHA-B'yi tedarik etmek için harekete geçtiği bilgisi paylaşıldı. Pakistan'ın bu adımı, Türkiye'nin savunma sanayisindeki yetkinliğini ve uluslararası alanda artan etkisini bir kez daha gözler önüne seriyor. Bu stratejik hamle, iki ülke arasındaki savunma işbirliğinin derinleşmesine de işaret ediyor.

İlgili haberde Maldivler'in Hava Kuvvetleri için üç Bayraktar TB2 İHA'yı hizmete aldığı belirtildi. Ayrıca, Suudi Arabistan'ın 2023'te Türkiye ile imzaladığı büyük savunma anlaşması kapsamında Türk İHA'larını satın alacağını duyurduğu hatırlatıldı.

'BATI KENDİNE SAKLADI TÜRKİYE DÜNYAYA SUNDU'

Analizde en dikkat çeken kısım ise şu şekilde;

"Bu drone'lar, Batılı ülkelerin yalnızca kendileri için sakladığı ölümcül teknolojiyi, dünyanın en küçük ordularına bile sunma vaadi taşıyor."

ERDOĞAN DÖNEMİNDE İVME KAZANDI

Haberde Türkiye'nin silah ihracatının son dört yılda yüzde 106 oranında arttığı yazıldı. "Türkiye farklı coğrafyalarda 185 ülkeye 230 çeşit ürün ihraç etmekte. Bu durum Avrupa'nın gelişmekte olan savunma ve güvenlik mimarisinde Türkiye'nin oyuncu olarak rolünü yeniden canlandırdı" diye devam etti.

Haberin Devamı