GündemDuruşma öncesi baba Özer Aci CNN Türk'e konuştu! Güldükleri kareye dikkat çeken yorum

Duruşma öncesi baba Özer Aci CNN Türk'e konuştu! Güldükleri kareye dikkat çeken yorum

Paylaş
Duruşma öncesi baba Özer Aci CNN Türk'e konuştu! Güldükleri kareye dikkat çeken yorum

Kemerburgaz’daki kazada Oğuz Murat Aci’nin ölümüne neden olan ve olaydan hemen sonra annesi Eylem Tok’la yurtdışına kaçan Timur Cihantimur (17) bugün ABD’de 2’nci kez hâkim karşısına çıkacak. CNN TÜRK Muhabiri Merve Tokaz, duruşmadan önce Aci ailesi ile bir araya geldi. Baba Özer Aci "Bu dava başlangıç, basamağın biri. Dikkat ederseniz çocuk 3 gün hapishanede kaldı, ıslahevinden memnun olmadığını dile getirdi. Ben sesleniyorum bu daha başlangıç. Bunu babanın arabasını alıp 170 süratle orman yolunda giderken düşünecektin" dedi.

İstanbul Kemerburgaz’da 1 Mart 2024’de meydana gelen kazada, Oğuz Murat Aci’nin ölümüne neden olan 17 yaşındaki Timur Cihantimur ve annesi Eylem Tok, kazadan saatler sonra yurtdışına kaçtı. Anne ve oğlu 106 günün sonra ABD’de yakalanarak tutuklandı. Anne-oğlu 18 Haziran’da farklı saatlerde mahkemedeydi. Eksik belgeler nedeniyle Eylem Tok hakkındaki dava 27 Haziran’a, oğlu Timur Cihantimur hakkındaki dava ise bugüne ertelendi. Yargı sürecini sorduğumuz Aci Ailesi’nin avukatı Hacı Orhan, şunları söyledi:  

Haberin Devamı

BİZİM İÇİN CEZA ALMALARI ÖNEMLİ

“Buradan da olan gelişmeleri anlık olarak takip ediyoruz. Bizim için, orada ceza almışlar ya da ülkemizde ceza almışlar önemli değil. Önemli olan bir ceza almış olmaları. Mahkemedeki hal ve hareketleri bile ne kadar psikolojilerinin bozulduğunu gösteriyor.”

ARKADAŞLARI DURUŞMADA

Baba Özer Acı ve anne Pervin Aci, 18 Haziran’da ABD’de yapılan yargılamaya ilişkin tüm gelişmeleri orada bulunan arkadaşları Mehmet-Gülcan Çiçek ve Boston’daki Türkler Topluluğu yöneticisi Esat Gök’le anbean telefonla görüşerek takip etti. Duruşmaya ilişkin Hürriyet’e konuşan Baba Özer Aci şunları söyledi:

“Elleri kelepçeli gelmiş, durgunmuş, suçlu kıyafeti giydirmişler bunlar bile beni mutlu ediyor. 27 Haziran’ı dört gözle bekleyeceğiz,” Anne Pervin Aci ise “ Çocuğundan ayrı kalmak nasılmış, ne hissediyor şimdi?” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

ANNE DURGUN OĞLU TEDİRGİN

Aci Ailesi’nin ABD’de duruşmayı izleyen arkadaşlarının gözlemlerine göre Eylem Tok, duruşmaya durgun bakışlarla katıldı. Saçları kesilmiş ve boyanmış, üstünde turuncu bir mahkûm kıyafeti vardı. “Bir katilin annesi olmak nasıl bir duygu?” diyen izleyiciye ‘Allahu Ekber’ diye cevap verdi. Cihantimur salona kamunun atadığı avukattan ayrı bir avukatla girdi. Ayakları titriyor, tanıdık bir yüz görmek amacıyla sürekli arkasına bakıyordu. Bej renk bir mahkûm kıyafeti vardı.

ISLAHEVİ ŞİKÂYETİ

Cihantimur’un Connecticut eyaletinde çocukların kaldığı bir ıslahevinde kaldığı, avukatlarının ıslahevinin koşullarının kötü olduğunu öne sürerek tahliye talebinde bulunduğu ancak talebi hâkimin red ettiği öğrenildi. Timur Cihantimur’un kaldığı yerde hırpalandığı, temizlik görevi verildiği, bu sebeplerle de başka bir yere nakil isteği de kabul edilmedi.

ANNE CEZA ALMAYABİLİR

Dava raporlarına göre Türkiye, Cihantimur için ‘kasıtsız adam öldürme ve yaralama’, annesi Tok için de ‘suçluyu koruma’ suçlamalarıyla iade talep ediyor. Tok’un Türkiye’ye iadesi durumunda ceza almaması da mümkün. Türk Ceza Kanunu 283’üncü maddesinin 3’üncü fıkrasına göre suç işleyen bir kişinin hükmün infazından kurtulması için yardım sağlayanın anne veya babası olması durumunda aile üyelerine ceza verilmiyor.

Haberin Devamı

CNN TÜRK ACILI AİLE İLE BİR ARAYA GELDİ! ÖZER ACİ: BU DAHA BAŞLANGIÇ

BABA ÖZER ACİ: Her şeyden önce sabrettik. Çaba gösterdik, çalıştık. Boston'da yakalandılar. Bi mahkeme oldu. Bugün çocuğun davası var. Annenin de önümüzdeki hafta Perşembe günü bir davası var. Bu dava başlangıç, basamağın biri. Dikkat ederseniz çocuk 3 gün hapishanede kaldı, ıslahevinden memnun olmadığını dile getirdi. Ben sesleniyorum bu daha başlangıç. Bunu babanın arabasını alıp 170 süratle orman yolunda giderken düşünecektin.

Babasına da sesleniyorum; Çocuğun altına milyonluk araba verip de orman yolunda sürat yap demekle bir yere varılmaz. Bak sonuçlar ortada. En sevdiğim bir tane yavrum benim kara toprakta, seninki cezaevinde. Orada bir temizlik yapsın bakalım hiç hayatında yapmadığı temizliği öğrenecek. Tek başına yaşamak ne olduğunu öğrenecek. Kendi yemeğini alıp yemesini öğrenecek. Demek ki para bir şey değilmiş, hayatı öğretmek önemliymiş. 

Haberin Devamı

GÜLERKEN ÇEKİLMİŞ FOTOĞRAFLARINI DÜŞÜNDÜĞÜNÜZDE NE HİSSEDİYORSUNUZ?

ANNE PERVİN ACİ: O hiç gözümün önünden gitmedi ki. Siz söylediniz gözümün önüne geldi. Ben ayakta duruyorum ne şartlarda olursa olsun. O da kaç gündür evladından ayrı ama nefes alıyor onun evladı. Benim evladımın nefesi yok. Hiçbir şeyini görmüyorum. Çok özledim. Evlat acısı başka bir şey ama bir buçuk yaşında yavrum var, o da baba acısı. Çok güzel konuşmaya başladı ama baba diyemiyor.

Cezayı baba ile annenin yüksek almasını istiyorum. Bir baba, bir anne öyle bir araba verip 170'lerde, biri kahvelerde biri öteki taraflarda gezmelerde. Anne babaların canları yanmasın. Benim canım yandı. Bittim. Gecem yok gündüzüm yok. Bayramım yok. Haftalar ne zaman geçti bilmiyorum.

ANNE EYLEM TOK'A NE SÖYLEMEK İSTERDİNİZ?

Rahat rahat orada yatsın. Yazar diyorlar ya, şimdi yazarlığını ispat etsin. Kapak fotoğrafında ben diyeceğim ona hapishanedeki günlerim diye.

Haberin Devamı

NASIL BİR CEZA ALMALARINI İSTİYORSUNUZ?

BABA ÖZER ACİ: Anne kazadan sonra baş suçlu, delil karartmak, iletişim araçlarını toplamak, kaybetmek, insanlık dışı davranış, yaralıya yardım etmemek gibi suçlardan örnek teşkil edecek bir ceza istiyorum. Bu baba için de geçerli. Senaryo yazan, uygulayan, uygulatan baba. Ama baba şu an dışarıda. Bakalım ne kadar dışarıda kalacak.