GündemElden verdiği kira evinden etti

Elden verdiği kira evinden etti

Paylaş
Elden verdiği kira evinden etti

Antalya’da yaşayan yüzde 63 engelli Emel Örün, parası ev tutmaya yetmeyince kiraladığı dükkanda yaşamaya başladı. Dükkanı eve çevirerek kendisine mutlu bir yuva kuran Emel Örün, gelen tahliye kararıyla yıkıldı. Talihsiz kadın, 2 yıl boyunca kirayı elden vermesi nedeniyle yaptığı ödemeleri kanıtlayamadığı için haciz ve tahliye kararı verildiğini söyledi.

ÖNCE FELÇ SONRA KAZA

Haberin Devamı

Almanya’da dünyaya gelen bir çocuk annesi 58 yaşındaki Emel Örün, henüz 6 aylıkken çocuk felci geçirdi ve yüzde 63 engelli kaldı. Sol bacağında engel oluşan talihsiz kadın, İstanbul’da uzun yıllar güzellik uzmanı olarak çalıştı. Boşandıktan sonra 2004 yılında Antalya’ya yerleşen Örün, aldığı engelli maaşı ve çiçekten taçlar yaparak kazandığı parayla geçimini sağlamaya başladı. Parası ev tutmaya yetmeyen Emel Örün, kiraladığı dükkanı kendisi için sıcak yuvaya çevirdi. Ancak 4 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonucu tekerlekli sandalyeye mahkum oldu. Eskisi gibi çalışamayan talihsiz kadın, yardımlarla geçimini sağlamaya başladı. Adeta yaşam mücadelesi veren Emel Örün, geçtiğimiz günlerde 7 yıldır oturduğu dükkan için gelen tahliye kararıyla yıkıldı.

Haberin Devamı

‘MÜCADELE VERİYORUM’

İki yıl boyunca emlakçıya kirayı elden verdiği için yaptığı ödemeleri kanıtlayamadığını belirten Emel Örün, “Bu dükkanda hayat mücadelesi veriyorum. Emlakçıya kirayı 2 sene senetle ödedim, 2 sene de elden aldı, 2 yıl da hesap numarasına attım. 2 yıldır elden aldığı kiralar için beni icraya verdi ve tahliye kararı çıktı. Çok ama çok kötü durumdayım. Hiç kimsem yok. 5 bin lira engelli maaşı alıyorum. Emlakçıya 5 bin lira kira vermeyi teklif ettim, onu bile kabul etmedi” dedi. Dükkanı tahliye etmesi için 10 günlük süresi olduğunu gözyaşlarıyla anlatan Örün, “Bir aydır ne yemek yiyebiliyorum ne de uyuyabiliyorum” diye konuştu. m İHA