GündemErdoğan'dan Netanyahu yönetimine tepki: Her türlü tahrike başvuruyorlar

Erdoğan'dan Netanyahu yönetimine tepki: Her türlü tahrike başvuruyorlar

Paylaş
Erdoğan'dan Netanyahu yönetimine tepki: Her türlü tahrike başvuruyorlar

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan BM 79. Genel Kurulu için ABD’ye gitti. Erdoğan, BM’deki konuşmasında Gazze’deki durum ve İsrail’in saldırganlığına karşı atılabilecek adımları dile getireceğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Netanyahu ve şebekesi radikal siyonist ideolojilerini hayata geçirmek için her türlü provokasyona ve tahrike başvuruyor” dedi.

24 EYLÜL’DE KONUŞACAK

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, New York’ta gerçekleşecek Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu’na katılmak üzere dün ABD’ye gitti. Erdoğan, yola çıkmadan önce İstanbul Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi’nde düzenlenen basın toplantısında konuştu. Görüşmelerin ilk günü olan 24 Eylül’de BM Genel Kurulu’na hitap edeceğini söyleyen Erdoğan, “Bölgemizin ve insanlığın gündeminde yer alan hususlarla ilgili kanaatlerimizi paylaşacağız. Özellikle Gazze’deki soykırıma ve İsrail’in saldırgan politikalarına karşı atılabilecek ortak adımlara temas edeceğim” dedi.

‘ENDİŞEMİZ HAKLI ÇIKTI’

Erdoğan, “Netanyahu ve şebekesi radikal siyonist ideolojilerini hayata geçirmek için her türlü provokasyona, her türlü tahrike başvurmaktadır” diye konuştu. İsrail hükümetinin Gazze’yi bir nevi Nazi kampına çevirdiğini belirten Erdoğan, 2 milyonu aşkın insanın ya bombalarla ya da açlık ve susuzlukla katlettiğini söyledi. İlk günden beri İsrail’in hedefinin sadece Gazze olmadığını söylediklerini belirten Erdoğan, “Lübnan’a yönelik son günlerde yapılan saldırılar, İsrail yönetiminin savaşı bölgeye yayma planlarına dair endişelerimizi haklı çıkardı” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

MİLLİ TEKNOLOJİ VURGUSU

İsrail’in Lübnan’da çağrı cihazı ve el telsizlerini patlatarak düzenlediği saldırılara değinen Erdoğan, “İsrail bir kez daha devlet gibi değil, bir terör örgütü gibi saldırılar düzenliyor” dedi. Erdoğan, “Batılı ülkeler başta olmak üzere uluslararası toplum, İsrail’in bu canice eylemlerini seyretmeyi bırakmalı ve caydırıcı adımları atmalıdır. İnsanlığı kaybedecek bir günü dahi kalmamıştır” diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Lübnan’da düzenlenen saldırı, milli teknolojilerin sadece savunma sanayi alanında değil çok daha geniş bir çerçevede ne kadar önemli olduğunu ortaya koymuştur” dedi.

Erdoğandan Netanyahu yönetimine tepki: Her türlü tahrike başvuruyorlar

‘DOLU BİR AJANDAYLA GİDİYORUZ’

BM’ye ajandası dolu şekilde gittiğini söyleyen Erdoğan bir soru üzerine “Orada sadece Biden (ABD Başkanı) değil, birçok dünya lideri olacak. Bu trafik içerisinde Sayın Biden’la henüz planladığımız bir ikili görüşmemiz yok. Ancak çeşitli vesilelerle bir araya gelebiliriz, geleceğiz” dedi. New York’taki Türkevi’nde de yoğun bir görüşme trafiği olacağını söyleyen Erdoğan, Türk vatandaşlarıyla da buluşacağını ifade etti.

Haberin Devamı