Gündem'Fail de mağdur da gençlerimizden oluşuyor'

'Fail de mağdur da gençlerimizden oluşuyor'

Paylaş
'Fail de mağdur da gençlerimizden oluşuyor'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul Fatih’teki korkunç cinayetler için “Bu vakaların ekseriyetinde fail de mağdur da gençlerimizden oluşuyor. Bu hadiselerin önüne geçecek adımları atmazsak Batılı ülkelerin sorunlarıyla yüzleşmemiz kaçınılmaz” dedi. Erdoğan, “Gençlerimizin sosyal medyanın karanlık dehlizlerinde yitip gitmelerine seyirci kalamayız” diye konuştu.

81 İLE ÜNİVERSİTE

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen 2024- 2025 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni’nde konuştu. Erdoğan, yönetimi devraldıkları günden beri gündemlerinin başında eğitimin olduğunu söyleyip, “Geriye doğru bakınca imkansız gibi görünen nice düzenlemeyi hayata geçirdik. 76 olan üniversite sayısı 208’e ulaştı” dedi. Erdoğan, “Öğrenci sayısı 2 milyondan 7 milyonun üzerine çıktı. Her ilimize üniversite kurduk. Şu anda 81 vilayetimizin hepsinde üniversite var” diye konuştu.

‘YASAKLARI KALDIRDIK’

Türkiye’de 2002’de 16 bin olan yabancı öğrenci sayısının yönetimleri döneminde 340 bini geçtiğini söyleyen Erdoğan, “Faşist çevrelerin propagandasının aksine bu öğrenciler ücretlerini kendileri ödemektedir” dedi. Yabancı öğrencilerin ekonomiye 3 milyar dolar katkı sağladığını söyleyen Erdoğan, “15 kat gelir artışı oldu. Bu payı daha da artırmalıyız” ifadelerini kullandı. Erdoğan, “Katsayı adaletsizliğini ve kılık kıyafet yasaklarını ortadan kaldırdık. İkna odalarından geçilerek girilen üniversite utancına biz son verdik” dedi.

Haberin Devamı

‘VEBALİ ÜZERİMİZDE’

İstanbul Fatih’te 19 yaşındaki Semih Çelik’in iki genç kızı korkunç şekilde katletmesine değinen Erdoğan, “Ailelerine baş salığı diliyorum. Fail de mağdur da gençlerimizden oluşuyor. Bu hadiselerin önüne geçecek adımları atmazsak batılı ülkelerin sorunları ile bizim de yüzleşmemiz kaçınılmazdır” dedi. Erdoğan şöyle devam etti: “Teröre, uyuşturucuya, alkol bağımlığına, sapkın akımlara, suç çetelerine kaybettiğimiz her gencin vebali hepimizin üzerindedir. Gençlerimizin sosyal medyanın her türlü melanetin bulunduğu karanlık dehlizlerinde yitip gitmelerine seyirci kalamayız.

‘BATI ÜNİVERSİTELERİ KÖTÜ SINAV VERDİ’

Demokrasi ve Özgürlük dersi veren Batı ülkelerinin Gazze konusunda aksi yönde tavır sergilediklerini vurgulayan Erdoğan, “Siyonist lobi prestijli üniversiteleri de esir aldı. Protesto yapan öğrenciler yerlerde sürüklendi, polis şiddetine maruz kaldı” diye konuştu. Batı’da Gazze ve İsrail karşıtı tavır sergileyen öğretim görevlilerinin sorguya çekildiğini söyleyen Erdoğan, “Öğrenciler hayatınız boyunca iş bulamayacaksınız denilerek tehdit edildi. Batılı üniversiteler çok kötü sınav verdi” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı