Gündem'Fenomenlik uğruna 2 cana kıydı'

'Fenomenlik uğruna 2 cana kıydı'

Paylaş
'Fenomenlik uğruna 2 cana kıydı'

Mardin’de otomobilin yaya geçidinde çarpması sonucu yaşamını yitiren İbrahim Halil Bumanhan ile Orhan Kemal Duva’nın anneleri Esra Bumanhan ve Büşra Duva DHA’ya konuştu. Hız yaptığı videoları sosyal medyada paylaşan ve bir videosunda da 180 kilometre hıza çıktığı görülen sürücünün en ağır cezayı almasını isteyen Esra Bumanhan, “Fenomenlik uğruna beğeni almak için hız yapan bir cani, yaya geçidinde çocuklarımıza kıydı” dedi.

Mardin Artuklu’da 14 Temmuz’da Nurullah Çiçek’in kullandığı otomobil, yaya geçidinden yolun karşısına geçmek isteyen İbrahim Halil Bumanhan (10) ve Orhan Kemal Duva’ya (11) çarptı. Tedaviye alınan çocuklardan İbrahim Halil aynı gün, Orhan Kemal de bir gün sonra hayatını kaybetti. Sürücü Çiçek tutuklandı. Kazayla ilgili tespit tutanağında, Çiçek’in trafiği tehlikeye düşürecek şekilde şerit değiştirdiği, hız limitinin 50 kilometre olduğu yolda çocuklara 50 kilometrenin üzerinde hızla çarptığı kanaatine varıldığı belirtildi. Ayrıca, Çiçek’in sosyal medyada aracıyla hız yaptığı videoları paylaştığı ve bir videosunda 180 kilometre hızla gittiği görüntüleri ortaya çıktı.

Haberin Devamı

‘EN AĞIR CEZAYI ALSIN’

Kazada hayatını kaybeden İbrahim Halil’in annesi Esra Bumanhan, sürücünün sosyal medyada beğeni almak uğruna iki cana kıydığını belirterek, “Fenomenlik uğruna bir cani, çocuklarımızı öldürdü. İstediğimiz tek şey adalet. Bizim canımız yandı. Başka canlar yanmasın. Bu gibi kazaların tekrarlanmaması için mahkemenin en ağır cezayı vermesini istiyorum” dedi. Orhan Kemal’in annesi Büşra Duva da sürücünün en ağır şekilde cezalandırılmasını isteyerek, “Fenomenlik uğruna sürekli makas atarak başka canlar ölmesin, başka anneler bizim yaşadığımız acıları yaşamasın istemiyoruz. Adalete güveniyoruz. İnşallah o oradan çıkmayacak” diye konuştu.