GündemFilm gerçek oldu

Film gerçek oldu

Paylaş
Film gerçek oldu

Kemal Sunal’ın siyasi otoritenin köyü tel örgüyle ikiye ayırmasını konu alan ‘Propaganda’ filmi, Bursa’da hayat buldu. Husumetli iki arsa sahibi aile, sokağı 20 metrelik tel örgüyle ikiye ayırdı. Yolu yarı yarıya pay eden arsa sahipleri, birbirlerine giriş ve çıkışları da yasakladı.

HUSUMET ÇIKTI TEL ÖRGÜ GERİLDİ

Haberin Devamı

Bursa’nın Osmangazi ilçesi Küçükbalıklı Mahallesi Aydan Sokak, sokağı ikiye bölen 20 metrelik tel örgü sebebiyle akıllara Kemal Sunal’ın baş rolünde yer aldığı ‘Propaganda’ filmini getirdi. Çıkmaz sokak olan yolda arsa sahiplerinden biri, diğerine yolu kapatan fabrikanın içerisinden yol açmasını istedi. Diğer tapu sahibinin olumsuz yanıtı üzerine önce yolu ayıran zincir çekildi. İki taraf arasında husumet büyüyünce bu kez tel örgü çekilerek, sınır çizildi. Diğer tarafa giriş ve çıkışlar da yasaklandı. 30 yıllık dost, arkadaş ve komşular tel örgünün ardından selamlaşmaya başladı.

KÜÇÜKBALIKLI’NIN BERLİN DUVARI

Arsa sahiplerinin varislerinden Ekrem Özsoy, şunları söyledi: “Karşı taraftaki arkadaşların babalarıyla benim dedem, aralarında anlaşıp, yol yapmış. Şimdiki varisler yolun başındaki fabrikanın içinden anayol geçmesi gerektiğini iddia ediyor. Yapılacak bir iş olmadığı için yapmadık. ‘Yolu açmıyorsan biz de yolun başını kapatıyoruz’ deyip zincir çektiler. 30 yıldır komşuyuz, ‘gerek yok’ dedik ama netice vermedi. Biz de sınırlarımız belli olsun deyip, tel örgü çektik. Ne onlar buraya ne de biz oraya geçebiliyoruz. Karşıdan selamlaşıyoruz. Küçükbalıklı’nın Berlin Duvarı diyebiliriz.”

Haberin Devamı
Kemal Sunal'ın propaganda filmi gerçek oldu! Bursa'da anlaşamayan yer sahipleri sokağı tel örgü ile ikiye böldü

1948’DE GEÇİYORDU

Sinan Çetin’in yaşanmış bir hikayeden yola çıkarak yazıp yönettiği 1999 yapımı Propaganda, 1948’de Hislihisar kasabasına gümrük muhafaza müdürü olarak dönen Mehdi ve çocukluk arkadaşı Rahim’in ailelerinin, siyasi otoritenin emriyle kasabanın ortasından geçen sınır telleriyle parçalanan hayatlarını anlatıyor.