GündemGalip Ensarioğlu TBMM Çevre Komisyonu Başkanlığına mı seçildi? Galip Ensarioğlu kimdir? Galip Ensarioğlu hayatı ve biyografisi!

Galip Ensarioğlu TBMM Çevre Komisyonu Başkanlığına mı seçildi? Galip Ensarioğlu kimdir? Galip Ensarioğlu hayatı ve biyografisi!

Paylaş
Galip Ensarioğlu TBMM Çevre Komisyonu Başkanlığına mı seçildi? Galip Ensarioğlu kimdir? Galip Ensarioğlu hayatı ve biyografisi!

Murat Kurum'un yerine komisyon başkanı seçmek üzere gerçekleşen toplantının ardından Galip Ensarioğlu TBMM Çevre Komisyonu Başkanlığına mı seçildi? Sorusu araştırılıyor. Peki, Galip Ensarioğlu TBMM Çevre Komisyonu Başkanlığına mı seçildi? Galip Ensarioğlu kimdir?

TBMM Çevre Komisyonu Başkanlığı için gerçekleştirilen toplantının ardından BMM Çevre Komisyonu Başkanlığı komisyon başkanı kim oldu? Galip Ensarioğlu TBMM Çevre Komisyonu Başkanlığına mı seçildi? Soruları merak ediliyordu. Gündeme gelen haberlerin ardından Galip Ensarioğlu en çok merak edilen isimler arasında yer aldı. Peki, Galip Ensarioğlu TBMM Çevre Komisyonu Başkanlığına mı seçildi?

Haberin Devamı

GALİP ENSARİOĞLU TBMM ÇEVRE KOMİSYONU BAŞKANLIĞINA MI SEÇİLDİ?

TBMM Çevre Komisyonu Başkanlığına, Galip Ensarioğlu seçildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na Murat Kurum'un atanmasının ardından, boşalan TBMM Çevre Komisyonu Başkanlığı görevine AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu seçildi. Böylece TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Galip Ensarioğlu oldu.

GALİP ENSARİOĞLU KİMDİR?

Mehmet Galip Ensarioğlu, 1 Ekim 1966 yılında Diyarbakır’da dünyaya gelmiştir. Mehmet Galip Ensarioğlu iş insanı ve siyasetçidir. İş dünyasında geniş bir yelpazede faaliyet gösteren Ensarioğlu, siyasette de önemli roller üstlenmiştir.

GALİP ENSARİOĞLU HAYATI VE BİYOGRAFİSİ

Galip Ensarioğlu, Dicle Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu İktisadi ve İdari Programlar İşletme Bölümünden mezun olduktan sonra, Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde eğitimini tamamlamıştır. İş hayatına gıda toptancılığıyla başlayan Ensarioğlu, özel ve resmi benzin istasyonu işletmeciliği, özel hastane işletmeciliği ve inşaat müteahhitliği gibi çeşitli sektörlerde de faaliyet göstermiştir.

Haberin Devamı

Güneydoğu Sanayici ve İş Adamları Derneği (GÜNSİAD), Diyarbakır Sanayici ve İşadamları Derneği (DİSİAD), Doğu ve Güneydoğu İş Adamları Federasyonu (DOĞUGÜNSİFED), Diyarbakır Kültür Sanat Vakfı (DKSV) ve Diyarbakır Sosyal ve Siyasal Araştırma Akademisi (DİSSA) gibi önemli sivil toplum kuruluşlarının kuruculuğunu ve yönetim kurulu üyeliklerini üstlenmiştir. Ayrıca, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı ve TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) mensubu olan Galip Ensarioğlu, TBMM 24., 26. ve 28. Dönem Diyarbakır milletvekilliği yapmıştır. Aynı zamanda AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu üyeliğinde de bulunmuştur. Ensarioğlu'nun siyasi kariyeri, Diyarbakır'da ve Türkiye genelinde önemli etkilere sahip olmuştur.