GündemGetir satıldı mı, kime satıldı? Getir ne zaman, hangi ülkeye satıldı?

Getir satıldı mı, kime satıldı? Getir ne zaman, hangi ülkeye satıldı?

Paylaş
Getir satıldı mı, kime satıldı? Getir ne zaman, hangi ülkeye satıldı?

Ülkemizde sıklıkla kullanılmakta olan online alışveriş uygulamalarından bir tanesi olan Getir uygulamasının satıldığına dair iddialar gündemde yer alıyor. Peki, Getir satıldı mı, kime satıldı? Getir ne zaman, hangi ülkeye satıldı?

Getir satıldı mı, kime satıldı? Sorusu, gündeme gelen satış iddiaları ile birlikte merak konusu oluyor. Getir, 2015 yılında Nazım Salur tarafından kurulan ve hızlı teslimat hizmetleriyle tanınan bir Türk teknoloji şirketidir. 2024 yılında büyük bir gelişme yaşandı ve Getir'in tek kontrolünün devralınmasına Rekabet Kurumu tarafından onay verildi. Peki, Getir satıldı mı, kime satıldı? Getir ne zaman, hangi ülkeye satıldı?

Haberin Devamı

GETİR SATILDI MI?

Getir, Birleşik Arap Emirlikleri merkezli Mubadala Investment Company’ye satıldı. Rekabet Kurumu'nun onayladığı bu işlemle birlikte, Getir'in market ve yemek teslimatı operasyonları Mubadala'nın kontrolüne geçti. Ancak Getir’in kurucuları, şirkette azınlık hisselerine sahip olmaya devam edecek ve diğer iş kollarındaki kontrollerini sürdürecek.

Getir satıldı mı, kime satıldı Getir ne zaman, hangi ülkeye satıldı

GETİR KİME SATILDI?

Getir, 2024 yılında Birleşik Arap Emirlikleri merkezli Mubadala Investment Company’ye satıldı. Mubadala, Getir’in market ve yemek teslimatı işlerinin çoğunluk hissesini devralarak şirketteki kontrolü ele aldı.