GündemGözler bu zirvede olacak

Gözler bu zirvede olacak

Paylaş
Gözler bu zirvede olacak

Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM) tarafından 2014’ten beri iki yılda bir düzenlenen Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi’nin 6’ncısı, ‘Yapay Zekâ ve Kadın’ temasıyla yapılacak.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın konuşmasıyla 8 Kasım’da başlayacak zirvede farklı ülkelerden kadın, aile ve teknoloji bakanları ile uzman isimler hazır bulunacak. İki gün sürecek zirvede; kadınların daha adil ve güvenli bir geleceğe sahip olması için yapay zekanın nasıl kullanılabileceği ve mevcut dezavantajların nasıl bertaraf edilebileceği masaya yatırılacak.

Haberin Devamı

CİNSİYET AYRIMCILIĞI YAPIYOR

“Zirvede yapay zekânın imkânlarını ve sorunlarını kadın özelinde tartışmaya açıyoruz” diyen Sümeyye Erdoğan Bayraktar, “Araştırmalar, bazı yapay zekâ uygulamalarının cinsiyet ayrımcılığını güçlendirdiğini gösteriyor. Amazon’un 2018’de geliştirdiği yapay zekâ tabanlı işe alma aracı, erkek adayları kadınlara göre daha fazla tercih etti” dedi. Bayraktar, “Yapay zekâ dünyasının kurucuları ve en önemli aktörleri erkekler iken kadının hakları ve temsili ne kadar adaletli olacak?" sorusunu da gündeme getirdi.

 Gözler bu zirvede olacak

KADEM yöneticileri Sümeyye Erdoğan Bayraktar ve Doç. Dr. Saliha Gümrükçüoğlu zirveyle ilgili detayları paylaştı