GündemGüneş tutulması ne zaman, saat kaçta? Halkalı güneş tutulması nereden izlenecek, Türkiye’den görülecek mi?

Güneş tutulması ne zaman, saat kaçta? Halkalı güneş tutulması nereden izlenecek, Türkiye’den görülecek mi?

Paylaş
Güneş tutulması ne zaman, saat kaçta? Halkalı güneş tutulması nereden izlenecek, Türkiye’den görülecek mi?

2 Ekim 2024 tarihinde gerçekleşecek olan halkalı Güneş Tutulması, yılın son büyük gökyüzü olayı olarak dikkat çekiyor. Peki, Güneş tutulması ne zaman, saat kaçta? Halkalı güneş tutulması nereden izlenecek, Türkiye’den görülecek mi?

Güneş tutulması ne zaman, saat kaçta? Merak ediliyor ve birçok kişi tarafından araştırılıyor. Toplamda 7 dakika 25 saniye sürecek bu tutulma, birçok ülkede izlenebilecek. 2024'teki bu ikinci tutulma, daha önce 8 Nisan'da ABD'de görülmüştü. Vatandaşlar, bu tutulmanın saat kaçta gerçekleşeceğini ve nerelerden izlenebileceğini merak ediyor. Peki, Güneş tutulması ne zaman, saat kaçta? Halkalı güneş tutulması nereden izlenecek, Türkiye’den görülecek mi?

Haberin Devamı

GÜNEŞ TUTULMASI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

2 Ekim 2024 tarihinde gerçekleşecek olan halkalı Güneş Tutulması Toplamda 7 dakika 25 saniye sürecek bu doğa olayı, Güney Amerika’nın Şili ve Arjantin gibi bölgelerinden izlenebilecek. Hawaii kısmi tutulmayı görebilirken, halkalı tutulma ise 16:50 UTC’de başlayacak ve 21:47'de sona erecek. Tutulmanın tekrarının ise 6 Şubat 2027'de gerçekleşmesi bekleniyor.

Güneş tutulması ne zaman, saat kaçta Halkalı güneş tutulması nereden izlenecek, Türkiye’den görülecek mi

HALKALI GÜNEŞ TUTULMASI NEREDEN İZLENECEK, TÜRKİYE’DEN GÖRÜLECEK Mİ?

Halkalı Güneş Tutulması, Paskalya Adası ve Güney Amerika’nın bazı bölgelerinden görülecek. Ancak Türkiye’den bu tutulma izlenemeyecek. 2024’te gerçekleşen bu son tutulma, gözlemciler için heyecan yaratsa da, Türkiye’de yaşayanlar bu anlara şahit olamayacak.