GündemHangi uygulama deprem uyarısı veriyor? Deprem uyarı sistemleri nelerdir? Depremi haber veren uygulama

Hangi uygulama deprem uyarısı veriyor? Deprem uyarı sistemleri nelerdir? Depremi haber veren uygulama

Paylaş
Hangi uygulama deprem uyarısı veriyor? Deprem uyarı sistemleri nelerdir? Depremi haber veren uygulama

Deprem anında kullanılması gereken pek çok uygulama bulunuyor. Konum belirtme ve deprem uyarısı ise bu aşamada önem taşıyor. Peki, Hangi uygulama deprem uyarısı veriyor? Deprem uyarı sistemleri nelerdir? Depremi haber veren uygulama

Deprem anında faydalı olabilecek birçok uygulama mevcut. Özellikle konum bildirme ve deprem uyarıları kritik öneme sahip. Peki, hangi uygulamalar deprem uyarısı sağlıyor? Deprem uyarı sistemleri neler? Depremleri bildiren uygulamalar hakkında daha fazla bilgi ister misin?

Haberin Devamı

AFAD DEPREM UYGULAMASI

  • AFAD'ın geliştirdiği deprem uygulamasının depremden önce bilgi verdiği biliniyor. Uygulama, Türkiye Deprem Veri Merkezi’nden gelen verilerden yararlanarak deprem çözümlerini kullanıcılara sunuyor.
  • “Dünyadan Depremler” bölümünde CSEM ve USGS’ den alınan bilgiler yer alıyor
  • Uygulamada yabancı dil seçeneği de bulunuyor. Görme engellilere yönelik özellikler de yer alıyor

 

Hangi uygulama deprem uyarısı veriyor Deprem uyarı sistemleri nelerdir Depremi haber veren uygulamaDEPREM UYGULAMASI NASIL KULLANILIR?

Kullanıcılar, uygulamada yer alan “Depremi Hissettiniz mi?” bölümünden yararlanarak kullanarak bulundukları alanda 4.0 veya daha fazla büyüklükte deprem olması halinde, deprem anında elde etmeleri gereken bilgileri ve fotoğrafları AFAD ile paylaşabilirler.