GündemHaniye'ye veda

Haniye'ye veda

Paylaş
Haniye'ye veda

İran'da uğradığı suikast sonucu yaşamını yitiren Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye için Tahran’da cenaze töreni düzenlendi. On binlerce kişinin katıldığı İsmail Haniye’nin cenaze namazını İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney kıldırdı. Haniye, bugün Katar’da defnedilecek.

İran Cumhurbaşkanı Mesut Pezeşkiyan’ın yemin törenine katılmak için geldiği başkent Tahran’da kaldığı konutta uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye (62) için cenaze töreni gerçekleştirildi. Tahran Üniversitesi’ndeki cenaze törenine İran Cumhurbaşkanı Mesut Pezeşkiyan, Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, Hamas’ın Gazze Şeridi’ndeki Başkan Yardımcısı Halil el-Hayya ve birçok siyasi ve askeri kanattan yetkililer ve on binlerce İranlı katıldı. İsmail Haniye ve yaşamını yitiren korumasının cenaze namazını İran Dini Lideri Ayetulah Ali Hamaney kıldırdı.

Haberin Devamı

DOHA’YA GÖNDERİLDİ

Haniye’nin en büyük oğlu Abdulsselam Haniye, babasının tabutunun başında gözyaşlarına hakim olamadı. Cenaze namazının ardından Haniye ve korumasının tabutlarını taşıyan araç, halkın arasından geçerek Tahran’daki Azadi (Özgürlük) Meydanı’na doğru ilerledi. Kortejdeki İran halkı, ABD ve İsrail aleyhine sloganlar attı. Haniye’nin naaşı, bugün Katar’ın başkenti Doha’da yapılacak törenin ardından toprağa verilecek. Öte yandan Haniye’nin öldürülmesiyle ilgili İsrail’i hedef alan Hamaney, “Katil ve terörist Siyonist rejim (İsrail), ağır bir cezanın zeminini hazırladı. Haniye’nin kanının intikamını almayı vazifemiz olarak görüyoruz” demişti.

MUHAMMED DEİF BİLMECESİ

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye suikastinin ardından İsrail Savunma Kuvvetleri, Hamas’ın askeri şefi Muhammed Deif’in öldürüldüğünü duyurdu. Hamas ise Kassam Tugayları Komutanı Muhammed Deif’in ölüp ölmediğinin sadece Kassam Hareketi liderliği tarafından doğrulanabileceğini açıklayarak İsrail’in iddialarını yalanladı.

Haberin Devamı