Gündem'Hayallerim gerçek oldu'

'Hayallerim gerçek oldu'

Paylaş
'Hayallerim gerçek oldu'

Kayseri’de üç yıl önce SMA Tip 2 teşhisi konulan, valilik izniyle başlatılan kampanya ile toplanan parayla Dubai’de tedavisi yapılan 6 yaşındaki Melih Eymen Ceylan, birinci sınıfa başladı. Hastalığı döneminde kalem dahi tutamayan Melih Eymen, “Artık çok güçlüyüm. Hayallerim gerçek oldu” dedi.

Kayseri Melikgazi’de Fatma- Osman Ceylan çiftinin çocukları Melih Eymen’e üç yıl önce Spinal Muskuler Atrofi (SMA) Tip 2 teşhisi kondu. Dubai’deki 1 milyon 822 bin dolarlık tedaviye ulaşabilmesi için valilik izinli kampanya başlatıldı. Pek çok hayırseverin desteğiyle toplanan 35 milyon lira ile kampanya süreci sona erdi. Geçen yıl nisan ayında Dubai’ye giden Melih Eymen üç ay süren ilaç tedavisini bitirdi ve Türkiye’ye döndü. Sağlığı tamamen düzelen Melih Eymen okullu oldu; 1’inci sınıfa başladı.

Haberin Devamı

‘KALEM TUTABİLİYORUM’

“Eskiden kalem tutamıyordum, artık tutabiliyorum” diyen, mutluluğu gözlerinden okunan Melih Eymen, “Merdivenlerden annem kucağına almadan inip çıkabiliyorum. Artık çok güçlüyüm. Çok mutluyum. Bir çok arkadaşım oldu. Okulumu çok seviyorum. SMA ile mücadele eden kardeşlerimin de elini bırakmayın” dedi. Zor bir süreç yaşadıklarını anlatan anne Fatma Ceylan ise “Tanısı konulduğunda hayatımızın ortasına kocaman bir ateş düştü. Evladımızı kaybetme korkusu yaşadık. 11 aydır verdiğimiz mücadele sonrasında bugünleri görmek nasip oldu” diye konuştu. Samed Aydın SUN Özge Zeynep ARIK/DHA