GündemHepsi mi 'faya denk geldi?'

Hepsi mi 'faya denk geldi?'

Paylaş
Hepsi mi 'faya denk geldi?'

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat 2023 depreminde 151 kişinin enkazı altında kalarak can verdiği Palmiye Sitesi’nin müteahhidi Ali Babaoğlu, “Yıkılan bloklar fay hattı üzerine denk gelmiştir” diyerek kendini savundu. Babaoğlu’nun farklı mahallelerde bulanan 5 binasının daha olduğu ve depremlerde yıkıldığı, buralarda yaşayan 122 kişinin hayatını kaybettiği ortaya çıktı.

SUÇU DEPREME ATTI

Haberin Devamı

6 Şubat 2023 depreminde 151 kişiye mezar olan Kahramanmaraş’taki Palmiye Sitesi’nin müteahhidi Ali Babaoğlu (61), 23 Ağustos’ta İzmir’deki yazlığında yakalanıp, tutuklanmıştı. ‘Bilinçli taksirle ölüme ve yaralamaya neden olma’ suçundan 22 yıl 6 aya kadar hapsi istenen Babaoğlu, 5 Eylül’de hakim karşısına çıktı. Suçlamaları reddetti ve “Yıkılan bloklar fay hattı üzerine denk gelmiştir. Depremin enerji dalga boyunun (2.40 metre) içerisinde kalmıştır. Dolayısıyla ilk saniyede yıkılmıştır. Bugünkü yönetmelikle yapılsa dahi kurtulma şansı yokmuş” diyerek kendini savundu.

BİNALARINDAKİ 273 KİŞİ ÖLDÜ

Mahkemede 40 yıllık inşaat mühendisi olduğunu kaydeden ve Palmiye Sitesi’nin yıkılmasını depremin büyüklüğüne bağlayan Ali Babaoğlu’nun, depremde farklı mahallelerde 5 binasının daha yıkıldığı ortaya çıktı. Yıkılan binalardan Seda Apartmanı’nda 46, İrem Apartmanı A ve B Blok’ta 33, diğer iki binada ise 43 olmak üzere toplam 122 kişinin göçük altında kalarak can verdiği belirtildi. Palmiye Sitesi ile birlikte toplam 273 kişinin ölümüne neden olduğu belirtilen Babaoğlu hakkında 5 ayrı bina için de soruşturma başlatıldı.

Haberin Devamı