GündemHükümlüler minik Sema'yı yaşatacak

Hükümlüler minik Sema'yı yaşatacak

Paylaş
Hükümlüler minik Sema'yı yaşatacak

Hükümlüler, infaz koruma memuru Nurullah Ekinci’nin SMA hastası 27 aylık kızı Sema için harekete geçti. Denetimli serbestlik yükümlüleri ve görevliler, oyuncak bebek, dekoratif mum, kıyafet gibi birçok ürün üretip satıyor. Oyuncak ve ürünlerin satışından elde edilecek gelir, Sema bebeğin tedavisi için kullanılacak.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Mardin Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde görevli infaz koruma memuru Nurullah Ekinci’nin 27 aylık kızı Sema, kas hastalığı olan Spinal Müsküler Atrofi (SMA) ile mücadele ediyor. Zor bir süreçten geçen Ekinci ailesine en büyük desteği hükümlüler veriyor. İstanbul’da Küçükçekmece Denetimli Serbestlik Müdürü Mesut Öztürk öncülüğünde oluşturulan tekstil, filografi, amigurumi, mandala boyama ve dekoratif jel mum atölyelerinde eğitime alınan ve meslek sahibi olan denetimli serbestlik yükümlüleri, Ekinci ailesi için harekete geçti.

Haberin Devamı

Hükümlüler minik Semayı yaşatacak

BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Küçükçekmece, Avcılar ve Başakşehir’de denetimli serbestlikten yararlanan 90 hükümlü, minik Sema için kolları sıvadı. Oyuncak bebek, tekstil ürünleri, mum gibi pek çok ürün üretip satan denetimli serbestlik yükümlüleri ve görevlilerin, elde ettikleri kazanç, SMA’lı Sema bebeğin tedavisi için kullanılacak. Küçükçekmece’deki bir alışveriş merkezinde satışa çıkarılan ürünler, vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Yükümlüler daha önce de 6 Şubat 2023 depremlerinden etkilenen çocukları sevindirmek amacıyla çeşitli ürenler üretmişti.