İftar saat kaçta? Akşam ezanı kaçta okunacak? Oruç ne zaman açılacak?
Kutsal kitabımız olan Kur'an-ı Kerim bu ayda indirilmiş olması ramazan ayını daha hayırlı kılmıştır. Bugün “Evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennemden kurtuluş” olarak değerlendirilen mübarek ramazan ayının ikinci günü... Nefsi köreltmeyi, sabrı öğreten orucun açılmasına ise çok az bir süre kaldı. Peki, Akşam ezanı kaçta okunacak?
Bugün ramazan ayının 2. günü... 81 ilde yaşayan ve oruç tutan yurttaşlar iftar saatini merak ederek "Oruç ne zaman açılacak?" sorusuna cevap bulmaya çalışıyor. İşte il il iftar vakti...
İFTAR SAATİ KAÇTA?
Bugün akşam ezanı sonrası oruç tutan müminler oruçlarını açacaklar. İstanbul'da iftar 20.13'te, Ankara'da 19,55'te, İzmir'de 20.15'te yapılacak. Diğer illerdeki iftar saatini incelemek için aşağıdaki linke tıklayınız.
TOK TUTAN YİYECEKLER NELER?
Ramazan ayının yaz aylarına denk gelmesi, oruçlu kalma süresinin uzun olması nedeniyle açlık daha fazla hissediliyor. Peki, İşte ramazanda tok tutan besinler…
SAHUR İÇİN
Sahur öğünü, gün içinde enerji stoğunuzu karşılayacak en önemli öğün olduğu için mutlaka sahura kalkmanızı ve sahurda sizi uzun süre tok tutacak besinlerin tercih edilmesi öneriliyor. Lif içeriği yüksek, glisemik indeksi düşük ve kaliteli protein içeriğine sahip besinler uzun süre tokluk sağlıyor.
SAHURDA OMLET TOK TUTUYOR!
1 tane yumurta, 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi, 70 gram yağsız lor peynir, 1 tatlı kaşığı sıvıyağ ve 50 gram mantar ile hazırlanacak omlet sağlıklı sahur için lezzetli bir seçenek olabilir. Yumurta 36 saat süreyle tokluğu sağlayan tek besin olduğundan mutlaka sahurda tüketilmesi gerekiyor. Yumurta, protein kaynağı olduğundan tok kalmayı sağlıyor.
SAHURDA 1 ADET YUMURTA TÜKETİN
Ramazan’da gün içinde tüketilen öğün sayısının azalmasıyla vücudumuzun ihtiyaç duyduğu besin öğelerini karşılamak zorlaşıyor. Sahurda yenilen 1 yumurta bu besin öğelerinin bazılarını karşılamaya yardımcı oluyor. Yumurta en kaliteli protein kaynağı olduğundan Ramazan süresince tüketilen yumurta, gereken proteinin bir kısmını almayı sağlıyor. Kaliteli proteinin yanı sıra, yumurta doymamışlar yağlar, A,D,E vitaminleri, tiamin, niacin, riboflavin, demir, çinko, folik asit ve fosfor açısından da önemli bir kaynak.
SAHURDA YUMURTA NASIL TÜKETİLMELİ?
Ramazan’da yumurta tüketmek kadar onu nasıl tükettiğimiz de çok önemli. Sucuk, sosis, pastırma gibi tuz oranı yüksek besinlerle hazırlanan yumurta, oruç sırasında susuzluğun artmasına neden olabilir. Yağda yumurtayı da, sindirim sorunu ve fazla yağlı olması nedeniyle tercih etmemelisiniz. Sahurda yumurtayı haşlanmış olarak, mümkünse, kayısı kıvamında yemelisiniz. Çünkü, kayısı kıvamındaki yumurta, daha kısa sürede haşlandığından daha az besin öğesi kaybına uğruyor.
- Sıfır otomobil almak için büyük fırsat! İşte 2024 modeller için yıl sonu kampanyaları
- Altın ve gümüş yatırımı yapanlar için kritik uyarı! İslam Memiş müjdeyi duyurdu: Ucuz değil, bedava
- Bakan Uraloğlu: Havalimanı sayısı 60'a çıkacak
- Bakan Kacır müjdeyi verdi: Ekonomik katma değer sağlayacak
- Börekten çıkanlara inanamayacaksınız! Meşhur markanın adıyla satış yapıyordu, kıyma dışında her şey var!