Gündemİnstagram erişim engeli ne zaman kalkar? İnstagram neden yok, neden kapalı? İnstagram ne zaman normale dönecek?

İnstagram erişim engeli ne zaman kalkar? İnstagram neden yok, neden kapalı? İnstagram ne zaman normale dönecek?

Paylaş
İnstagram erişim engeli ne zaman kalkar? İnstagram neden yok, neden kapalı? İnstagram ne zaman normale dönecek?

Türkiye’nin en sevilen sosyal medya platformlarından olan İnstagram erişim engeli ne zaman kalkar? Merak ediliyor. Instagram’a erişim engeli kararı alındığı kaydedildi. Peki, İnstagram erişim engeli ne zaman kalkar? İnstagram neden yok, neden kapalı? İnstagram ne zaman normale dönecek?

İnstagram erişim engeli ne zaman kalkar? Sorusu, birçok kullanıcı tarafından merak ediliyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) site bilgileri sorgulama sayfasında, dün itibarıyla Instagram’a erişim engeli kararı alındığı kaydedildi. Engelin ne zaman kaldırılacağının ise merak konusu. Peki, İnstagram erişim engeli ne zaman kalkar? İnstagram neden yok, neden kapalı? İnstagram ne zaman normale dönecek?

Haberin Devamı

İNSTAGRAM ERİŞİM ENGELİ NE ZAMAN KALKAR?

Instagram'a getirilen erişim engelinin ne zaman kalkacağına dair net bir bilgi bulunmuyor. Ancak, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun açıklamalarına göre, platformun "katalog suçlar" çerçevesindeki eksikliklerini gidermesi ve gerekli düzenlemeleri yapması halinde, erişim engelinin kaldırılması mümkün olacaktır. Dolayısıyla, Instagram'ın bu gerekliliklere uyup uymadığına bağlı olarak, engelin kaldırılma süresi belirsizdir.

İnstagram erişim engeli ne zaman kalkar İnstagram neden yok, neden kapalı İnstagram ne zaman normale dönecek

İNSTAGRAM NEDEN YOK?

Instagram'a Türkiye'de erişim engeli getirilmesinin nedeni, platformun "katalog suçlar" olarak adlandırılan yasal düzenlemelere uymadığı gerekçesiyle alınan bir karardır. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Instagram'a bu konuda uyarılar yapıldığını ancak platformun bu uyarıları dikkate almadığını belirterek, bu sebeple erişim engelinin uygulandığını açıklamıştır.

Haberin Devamı

İnstagram erişim engeli ne zaman kalkar İnstagram neden yok, neden kapalı İnstagram ne zaman normale dönecek

İNSTAGRAM NE ZAMAN NORMALE DÖNECEK?

İnstagram, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun yaptığı açıklamaya göre "katalog suçlar" çerçevesindeki eksikliklerini gidermesi ve gerekli düzenlemeleri yapmasının ardından normale dönecektir.