Gündemİnstagram katalog suçu nedir? İnstagram katalog suçu nedir, ne anlama geliyor?

İnstagram katalog suçu nedir? İnstagram katalog suçu nedir, ne anlama geliyor?

Paylaş
İnstagram katalog suçu nedir? İnstagram katalog suçu nedir, ne anlama geliyor?

İnstagram’ın ülkemizde erişime engellenmesi ile birlikte engellenme sebebi olarak katalog suçları gösterildi. Peki, İnstagram katalog suçu nedir? İnstagram katalog suçu nedir, ne anlama geliyor?

İnstagram katalog suçu nedir? Sorusu, gelen erişim yasağı ile birlikte merak ediliyor. İnstagram kullanıcılarının ülkemizde platforma erişememesi ile beraber konu hakkındaki birçok detay kullanıcılar tarafından yakından takip edilmektedir. Peki, İnstagram katalog suçu nedir? İnstagram katalog suçu nedir, ne anlama geliyor?

Haberin Devamı

İNSTAGRAM KATALOG SUÇU NEDİR?

Instagram'a Türkiye'de erişim engeli getirilmesinin sebebi, platformun "katalog suçlara" uymadığı gerekçesiyle Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından yapılan açıklamada belirtilmiştir. Katalog suçlar, 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanununda belirli koruma tedbirlerinin uygulanabileceği sınırlı sayıdaki suçları ifade eder. Bu suçlar arasında kasten öldürme, çocukların cinsel istismarı, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılması için teşvik, insan ticareti, fuhuş, işkence, ve devlete karşı suç işlemek amacıyla örgüt kurma gibi ciddi suçlar yer almaktadır.

BTK'nın açıklamasına göre, Instagram'ın bu katalog suçlardan biri veya birkaçı kapsamında içerik barındırması veya bunlara yönelik düzenlemeleri yerine getirmemesi nedeniyle erişime engellendiği belirtilmiştir.

Haberin Devamı