GündemIrkçılığın merkezi sanal alemdir

Irkçılığın merkezi sanal alemdir

Paylaş
Irkçılığın merkezi sanal alemdir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eğitim Öğretim Yılı Açılışı’nda yaptığı konuşmada “Oyun platformlarının evlatlarımızı nasıl zehirlediğine şahit oluyoruz. Bu oyunlarla sapkın akımların özendirilmesine de aracılık ediyorlar. Sadece sapkın akımlar değil ırkçılık da körükleniyor. Irkçılık tuzağının merkez üssü sanal alemdir” dedi.

‘RİSKLER ARTIYOR’

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul’da Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen Eğitim Öğretim Yılı Açılışı, Eğitim Teknolojileri AR-GE ve Kalite Zirvesi’nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan “16 bin okulumuzu fiber internete kavuşturduk. 28 bin okulumuza kablolu internet sağladık. 626 bin 500 dersliğimize etkileşimli tahta kurduk. Dünyada tüm dersliğinde etkileşimli tahta olan tek ülke Türkiye’dir. Dijital öğrenmede yüzde 91 gibi oranla OECD ülkelerini geride bıraktık. Teknoloji ile bağımlılık başta olmak üzere evlatlarımızın karşılaştığı riskler de artıyor. Oyun platformlarının evlatlarımızı nasıl zehirlediğine şahit oluyoruz” dedi.

‘ÖFKE NÖBETLERİ’

Erdoğan “Bu oyunlarla sapkın akımların özendirilmesine de aracılık ediyorlar. Sadece sapkın akımlar değil ırkçılık da körükleniyor. Irkçılık tuzağının merkez üssü sanal alemdir. Bilgisayar oyunları yüzünden mutsuz olan, öfke nöbetleri geçiren çocuklarımız var. Teknolojinin esiri olmayan nesle biz TEKNOFEST kuşağı diyoruz. Çocuklarımızın kişisel verilerinin kötüye kullanılması, zorbalık, istismar gibi durumlarla karşılaşmaması için gereken tüm yasal düzenlemeleri hayata geçiriyoruz. Maarif modeli ile çocuklarımızı zihni açık, ufku geniş kişiler olarak yetiştirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı