Gündemİspanya'ya Gazze ziyareti

İspanya'ya Gazze ziyareti

Paylaş
İspanya'ya Gazze ziyareti

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, resmi ziyaret için İspanya’ya gitti. Erdoğan, dün İspanya Kralı 6’ncı Felipe ile bir araya geldi, bugün ise İspanya Başbakanı Pedro Sanchez’le görüşecek. Görüşmelerin ana gündeminin Gazze olması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan iki günlük resmi ziyaret için İspanya’nın başkenti Madrid’e gitti. Erdoğan temasları çerçevesinde ilk gün İspanya Kralı 6’ncı Felipe ile bir araya geldi. Erdoğan ziyaretinin ikinci gününde ise İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ile bir görüşme gerçekleştirecek. Görüşmelerde iki ülke arasındaki ilişkiler ile Türkiye- Avrupa Birliği ilişkilerinin de gündeme gelmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

RESMEN TANIMIŞTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın temaslarında İsrail yönetiminin Gazze’deki katliamları, kalıcı ateşkes ile barışın sağlanması konuları ele alınacak. Ayrıca Filistin Devleti’nin daha fazla ülke tarafından tanınması için atılması gereken adımlar değerlendirilecek. İspanya Parlamentosu 28 Mayıs’ta aldığı kararla Filistin Devleti’ni resmen tanımıştı. İspanya’nın kararı Türkiye tarafından da takdirle karşılanmıştı.

BEŞTEPE’DE FİLİSTİN KABULÜ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Brezilya Dışişleri Bakanı Mauro Vieira’yı kabul etti. İki ülke ilişkilerinin yanı sıra dünya gündemindeki konular ve Gazze’nin de ele alındığı görüşmeye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da eşlik etti. Erdoğan daha sonra da Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini’yi Cumhurbaşkanlığı kabul etti.

Haberin Devamı