Gündemİsrail rüya görüyor

İsrail rüya görüyor

Paylaş
İsrail rüya görüyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’na katılmak için gittiği ABD’deki Türkevi’nde gazetecilerin sorularını yanıtladı. İsrail’in bir rüya gördüğünü belirten Erdoğan, “Zamanında Hitler de bir rüya görmüştü” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Lübnan’ın güneyinde çok acımasız bir tablonun olduğunu söyledi. Erdoğan, “Diğer taraftan İsrail bir rüya görüyor, o rüyasını gerçekleştirmek için bölgemizdeki halkların yaşamlarını kabusa çevirmeyi de göze almış gibi görünüyor. Zamanında Hitler de bir rüya görmüştü. Neticede gördüklerinin bir rüya olduğunu net bir şekilde anladı. Er ya da geç günümüzün Hitleri Netanyahu da bu gerçekle yüz yüze gelecek” diye konuştu.

Haberin Devamı

GELEN GİDENİ ARATMASIN

Erdoğan, ABD’de kasımda yapılacak seçimlere konusuna ilişkin de şu değerlendirmede bulundu: “Temennim odur ki gelen gideni aratmasın. F-35 konusunda hepsi de bize hayal kırıklığı yaşattı. Cumhuriyetçiler de yaşattı, demokratlar da... Yeni süreçte bunun sürüp sürmeyeceğini göreceğiz. 1 milyar 450 milyon dolar alacağımız var. Türkiye- ABD arasındaki ilişkileri de tekrar teraziye koyacağız. Adımlarımızı da ona göre atacağız. Umarız netice hayırlı olur.”