Gündemİzmir 2 gündür yanıyor! Bakan Yumaklı duyurdu: Tüm yangınlar kontrol altında

İzmir 2 gündür yanıyor! Bakan Yumaklı duyurdu: Tüm yangınlar kontrol altında

Paylaş
İzmir 2 gündür yanıyor! Bakan Yumaklı duyurdu: Tüm yangınlar kontrol altında

İzmir'in Gaziemir ve Buca ilçeleri arasında çıkan orman yangınına müdahale sürüyor. Yangının Adnan Menderes Havalimanı'na yakın konumda olması ve yükselen duman nedeniyle aksayan uçak seferleri normale döndü. İzmir’in Buca ilçesindeki orman yangını, Sarnıç Mahallesi’ndeki yerleşim yerlerine yaklaştı. Ekiplerin müdahalesiyle alevlerin yerleşim yerlerine tehdidi önlendi. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, tüm yangınların kontrol altına alındığını duyurdu.

Zafer Mahallesi'nde ormanlık alanda dün çıkan yangına müdahale gece boyunca devam etti. İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler ile itfaiye ekipleri rüzgarın etkisiyle yayılan yangının hızını kesmeyi başardı.

Haberin Devamı

ALEVLERİN YERLEŞİM YERLERİNE TEHDİDİ ÖNLENDİ

Yangın komuta merkezinden insansız hava aracıyla (İHA) da takip edilen yangına gece görüşlü 4 helikopterle de destek verildi.

Ekiplerin müdahalesiyle alevlerin yerleşim yerlerine tehdidi önlendi.

İzmir 2 gündür yanıyor Bakan Yumaklı duyurdu: Tüm yangınlar kontrol altında

HAVADAN VE KARADAN MÜDAHALE DEVAM EDİYOR

Havadan ve karadan müdahaleyle yangını kontrol altına alma çalışmaları devam ediyor.

İzmir Valisi Süleyman Elban da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada yangında çalışan ekip sayısı hakkında detayları paylaştı.

Elban açıklamasında 7 uçak, 23 helikopter, 2 treyler çekici, 98 arazöz, 19 su tankeri, 1 paletli traktör, 21 tonajlı tanker, 8 dozer, 13 TOMA, 69 yunus timi, 26 trafik ekibi, 98 sivil ekip, sağlık ve itfaiye ekipleri ile 2172 personelin yangın çalışmalarına katıldığı bilgisini verdi.

Haberin Devamı

İzmir 2 gündür yanıyor Bakan Yumaklı duyurdu: Tüm yangınlar kontrol altında

Bergama ve Foça yangınlarının kontrol altına alındığını anımsatan Elban, bölgelerdeki soğutma çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.

"OLAĞANÜSTÜ MÜCADELE VERİLİYOR"

Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, yangın bölgesinde yaptığı incelemenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, ekiplerin olağanüstü bir mücadele verdiğini, rüzgarın sürekli yön değiştirmesi nedeniyle zorluk yaşandığını söyledi.

Yangının bazı yönlerde durduğunu, soğutma yapıldığını aktaran Duman, belediye arama kurtarma ekiplerinin de çalışmalara katıldığını aktardı.

Bölgede çimento fabrikası olduğunu belirten Başkan Duman, buna yönelik bir risk bulunduğu iddialarının gerçeği yansıtmadığını sözlerine ekledi.

İzmir 2 gündür yanıyor Bakan Yumaklı duyurdu: Tüm yangınlar kontrol altında

"ALEVLERLE MÜCADELEMİZİ GECE DE SÜRDÜRÜYORUZ"

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan yangınlara ilişkin yapılan açıklamada, "İzmir'in Gaziemir ve Buca ilçelerinde çıkan yangınlara havadan ve karadan müdahalelerimiz DEVAM EDİYOR. Tüm imkanlarımızla yangını kontrol altına almak için gayret ediyoruz." ifadelerine yer verildi.

BAKAN YUMAKLI'DAN AÇIKLAMA

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ise yaptığı açıklamada, "İzmir Buca, Kütahya Gediz ve Balıkesir Altıeylül'de çıkan orman yangınlarına; 14 Uçak  30 Helikopter 103 kara aracımız ve 647 Ormanın Kahramanı sevk edildi. Yangınları kontrol altına almak için havadan ve karadan müdahalemiz aralıksız sürüyor." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

MSB, YANGIN SÖNDÜRME ÇALIŞMALARINA DESTEK İÇİN 5 HELİKOPTER GÖREVLENDİRDİ

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), İzmir Gaziemir'deki yangın söndürme çalışmalarına destek için Kara Kuvvetleri Komutanlığına ait 5 helikopterin görevlendirildiğini bildirdi.

İzmir 2 gündür yanıyor Bakan Yumaklı duyurdu: Tüm yangınlar kontrol altında

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "İzmir Gaziemir'deki yangın söndürme çalışmalarına destek için Kara Kuvvetlerimize ait 3 adet AS-532 ve 2 adet CH-47 tipi helikopter görevlendirildi." ifadesine yer verildi.

UÇUŞLAR NORMALE DÖNDÜ

Öte yandan yangının Adnan Menderes Havalimanı'na yakın konumda olması ve yükselen duman nedeniyle uçak seferlerinde aksamalar yaşandı.

BAKAN YUMAKLI: TÜM YANGINLAR KONTROL ALTINDA

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "An itibariyle tüm yangınlar kontrol altına alındı" ifadelerini kullandı.