Gündemİzmir'de orman yangını evlere sıçradı! Yürek burkan görüntüler

İzmir'de orman yangını evlere sıçradı! Yürek burkan görüntüler

Paylaş
İzmir'de orman yangını evlere sıçradı! Yürek burkan görüntüler

İzmir, Manisa, Milas, Antalya ve Bolu'daki orman yangınlarına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı yaptığı açıklamada, "Meteorolojik veriler önümüzdeki 3 gün orman yangınları için yüksek risk olduğunu söylüyor. Bu 3 gün için alarmdayız" ifadelerini kullandı. Bakan Yumaklı, "Yurt genelinde 47 orman yangınından 30'u kontrol altına alındı, 17 yangına müdahale devam ediyor" dedi. Öte yandan İzmir Karşıyaka'daki yangın etkisini artırarak yerleşim yerlerine vardı. İzmir'de 16 ev yandı, 87 ev boşaltıldı, 44 iş yeri de tahliye edildi. Yumaklı, Bolu'daki yangınla ilgili olarak "Gangının sebebi anız ateşi; gözaltılar var." dedi. Sağlık Bakanlığı, yangınlardan 78 kişinin etkilendiğini açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Manisa’nın Gördes ve Salihli ilçesinde meydana gelen orman yangınlarının yerleşim yerlerini tehdit etmesi nedeniyle 1440 kişinin tahliye edildiğini açıkladı.

İzmir, Manisa, Milas, Antalya ve Bolu'daki orman yangınlarına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı yaptığı açıklamada, "Meteorolojik veriler önümüzdeki 3 gün orman yangınları için yüksek risk olduğunu söylüyor. Bu 3 gün için alarmdayız" ifadelerini kullandı. Bakan Yumaklı, "Yurt genelinde 47 orman yangınından 30'u kontrol altına alındı, 17 yangına müdahale devam ediyor" dedi. Öte yandan İzmir Karşıyaka'daki yangın etkisini artırarak yerleşim yerlerine vardı. İzmir'de 16 ev yandı, 87 ev boşaltıldı, 44 iş yeri de tahliye edildi. Yumaklı, Bolu'daki yangınla ilgili olarak "Gangının sebebi anız ateşi; gözaltılar var." dedi. Sağlık Bakanlığı, yangınlardan 78 kişinin etkilendiğini açıkladı.

Haberin Devamı

İzmirde orman yangını evlere sıçradı Yürek burkan görüntüler

BAKAN YERLİKAYA: MANİSA'DAKİ YANGINDA 1440 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Manisa’nın Gördes ve Salihli ilçesinde meydana gelen orman yangınlarının yerleşim yerlerini tehdit etmesi nedeniyle 1440 kişinin tahliye edildiğini açıkladı.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Manisa’nın Gördes ve Salihli ilçelerinde meydana gelen orman yangınlarını söndürme çalışmaları devam ediyor. Yangının yerleşim yerlerini tehdit etmesi sebebiyle AFAD, Jandarma ve Polisimizin koordinesinde; Karayakup Köyü 60, Yeniköy Mahallesi 260, Kale Mahallesi 200, Kemer Mahallesi 400, Kurttuhan Mahallesi 270 ve Hacıhıdır Köyünden 250 vatandaşımız olmak üzere toplam bin 440 vatandaşımız tahliye edildi. Yangını söndürme çalışmaları devam etmektedir" dedi.

Haberin Devamı

İzmirde orman yangını evlere sıçradı Yürek burkan görüntüler


YUMAKLI: EVİNİZİN DIŞINDA ÇAKMAK BİLE YAKMAYIN

Bakan Yumaklı: Ben tekraren söylüyorum. Yarın öbür gün ve önümüzdeki pazar gününe kadar Meteoroloji Genel müdürlüğü bunu uzattı, çok düşük nem çok yüksek şiddetli rüzgar ve yüksek derecede sıcaklık var. Mümkünse olabiliyorsa kapalı alanların dışında ateş yakılmasın.

İzmirde orman yangını evlere sıçradı Yürek burkan görüntüler

BAKAN YERLİKAYA, İZMİR'DE TAHLİYE EDİLEN BÖLGELERİ PAYLAŞTI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir'deki yangından etkilenen ve tahliye edilen bölgeleri paylaştı. Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

İzmir’de meydana gelen orman yangınlarına müdahale çalışmaları aralıksız devam etmektedir. Karşıyaka ilçesinde yangının yerleşim yerlerini tehdit etmesi sebebiyle AFAD, Jandarma ve Polisimizin koordinesinde;

Sancaklı Mahallesinde 170,
Doğançay Mahallesinde 500,
Zübeyde Mahallesinde 50,
Onur Mahallesinde 80 olmak üzere
Toplam 800 vatandaşımız,
Bayındır İlçesinde ise 100 vatandaşımız tahliye edilmiştir.
Yangından etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.

İzmirde orman yangını evlere sıçradı Yürek burkan görüntüler

ÖMER ÇELİK'TEN GEÇMİŞ OLSUN MESAJI

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, orman yangınlarından etkilenen vatandaşlar için paylaşım yaptı. Sözcü Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Ülkemizin farklı bölgelerinde çok sayıda yangın çıktı. Havadan ve karadan tüm imkanlarla yangınlara müdahale ediliyor. Yangınlardan etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Yangınların kontrol altına alınması için fedakarca gayret eden tüm görevlilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Rabbim ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten korusun” ifadelerine yer verdi.

Haberin Devamı

 İzmirde orman yangını evlere sıçradı Yürek burkan görüntüler

İLETİŞİM BAŞKANLIĞI ÇALIŞMALARIN DETAYLARINI PAYLAŞTI

İletişim Başkanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, İzmir’deki orman yangınlarına havadan ve karadan müdahalenin devam ettiği kaydedildi. Çalışmaların, orman ekiplerinin yanı sıra AFAD, polis, jandarma, itfaiye, belediyeler aracılığıyla aralıksız sürdüğü ifade edildi. Öte yandan, Milli Savunma Bakanlığı'nın çalışmalara havadan destek verdiği, 5 uçak, 15 helikopter, 46 arazöz, 10 su ikmal, 4 dozer ve 4 yer ekibi ile müdahalenin devam ettiği belirtildi. Kuvvetli rüzgarın etkisiyle yangınların henüz kontrol altına alınamadığı vurgulandı.

İzmirde orman yangını evlere sıçradı Yürek burkan görüntüler

AİLE BAKANLIĞI'NA BAĞLI EKİPLER BÖLGEDE PSİKOSOSYAL DESTEĞE DEVAM EDİYOR

Haberin Devamı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

"İzmir'de meydana gelen yangından etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Ekiplerimiz, tahliye edilen vatandaşlarımıza Psikososyal Destek Hizmeti sunmaya devam etmektedir. Yangınla mücadele eden tüm görevlilerimize kolaylıklar diliyorum. Rabbim, ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten korusun."

İzmirde orman yangını evlere sıçradı Yürek burkan görüntüler

SAĞLIK BAKANLIĞI: YANGINLARDAN 78 KİŞİ ETKİLENDİ

Sağlık Bakanlığı, İzmir'deki yangınlardan 78 kişinin etkinin etkilendiğini açıkladı. Açıklamada, "İzmir'de meydana gelen orman yangınından 78 kişi etkilenmiştir. Hastanelerimizde 29 kişinin tedavisi devam etmektedir. Vatandaşlarımıza acil şifalar dileriz. Bölgeye 10 ambulans, 3 UMKE timi ve 42 sağlık personeli görevlendirilmiştir. Yangından etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz." denildi.

İzmirde orman yangını evlere sıçradı Yürek burkan görüntüler

İLETİŞİM BAŞKANI FAHRETTİN ALTUN: MÜDAHALE SÜRÜYOR

Haberin Devamı

Yangınlara ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Ülke genelinde 72 yangın çıkmış olup, bunların 45’i kontrol altına alınmıştır. 27 yangına ise müdahale devam etmektedir. Devletimiz tüm imkanlarıyla yangınlardan etkilenen vatandaşlarımızın yanındadır. Yangınların ilk anından itibaren, ilgili tüm kurum ve kuruluşlarımız koordineli bir şekilde ve büyük bir özveriyle çalışmaktadır. İzmir’de devam eden yangınlarda toplam 596 araç ve 2965 personel ile müdahale çalışmalarına havadan ve karadan devam edilmektedir. Devletimizin ilgili kurumları, yangınla mücadele sürecini şeffaf bir şekilde kamuoyuyla paylaşmaktadır. Ancak bu süreçte, kamuoyunda yangınlarla ilgili oluşan hassasiyeti istismar edebilecek yanlış bilgi ve haberler de dolaşıma girebilmektedir. Vatandaşlarımızın kasıtlı ve yanıltıcı paylaşımlara itibar etmemeleri, sadece resmi kurumlar tarafından yapılan açıklamaları ve bilgilendirmeleri esas almaları büyük bir önem arz etmektedir." ifadelerini kullandı.

 İzmirde orman yangını evlere sıçradı Yürek burkan görüntüler

TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ'TAN İZMİR'DEKİ ORMAN YANGININA İLİŞKİN PAYLAŞIM

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İzmir'deki orman yangınından etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Kurtulmuş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İzmir'deki orman yangınından etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, herhangi bir can kaybı yaşanmamasını temenni ediyorum. Yangının kontrol altına alınması için seferber olan tüm görevlilerimize kolaylıklar diliyorum." ifadelerine yer verdi.

İzmirde orman yangını evlere sıçradı Yürek burkan görüntüler

BOLU'DA HAVADAN MÜDAHALEYE ARA VERİLDİ

Bolu’nun Göynük ilçesindeki orman yangını devam ederken, havadan müdahaleye sabaha kadar ara verildi. Yangına karadan müdahale sürüyor. Trafiğe kapalı olan Göynük- Nallıhan yolunda ise yalnızca görevli ve yardım götürmek isteyen araçların geçişine izin veriliyor.

İzmirde orman yangını evlere sıçradı Yürek burkan görüntüler

YANGIN DEVAM EDİYOR

Bolu’nun Göynük ilçesindeki orman yangını devam ederken, havadan müdahaleye sabaha kadar ara verildi. Yangına karadan müdahale sürüyor. Trafiğe kapalı olan Göynük-Nallıhan yolunda ise yalnızca görevli ve yardım götürmek isteyen araçların geçişine izin veriliyor.

İzmirde orman yangını evlere sıçradı Yürek burkan görüntüler

AYDIN'DAKİ YANGINDA 45 KİŞİ EVLERİNDEN TAHLİYE EDİLDİ

Aydın'ın Bozdoğan ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale devem ediyor. Aydın Valisi Yakup Canbolat bölgede incelemelerde bulunarak yaptığı açıklamada, "Bölgede 3 helikopter, 2 uçak havadan müdahalede bulundu. Havanın kararması ile birlikte gece görüşlü bir helikopter sabaha kadar çalışmaya devam edecek. Orman Bölge Müdürlüğüne ait 38 arazöz, 147 personel bölgede şu an mücadele etmekte. Sağlık müdürlüğümüzün 15 personeli, 3 ambulansı, bir UMKE ekibi, bir UMKE Tıbbi Müdahale Aracı bölgede görev yapmaktadır. Jandarmamızdan 74 personel ve 16 araç görev yapıyor.

 İzmirde orman yangını evlere sıçradı Yürek burkan görüntüler

Büyükşehrimizin 9 aracı ve 35 personeli de bölgede görev yapmaktadır. Örmepınar Mahallemizde 45 kişiyi şu an itibarıyla yangının yaklaşması nedeniyle tahliye ettik. Geri kalan vatandaşlarımızı da tahliye çalışmaları devam ediyor. Sabahın erken saatlerinden itibaren devletimizin bütün imkanları erken saatlerde yangına müdahale ile ilgili etkin bir mücadeleye devam edeceğiz. Yangın kontrol altına alınmış değil, rüzgarın etkisi ile yayılıyor. Ümit ediyoruz ki kısa bir zamanda yangını çevreleyip kontrol altına alırız" dedi.

İzmirde orman yangını evlere sıçradı Yürek burkan görüntüler

YOĞUN MÜCADELE DEVAM EDİYOR

Milas’ta çıkan orman yangınına ekiplerin müdahalesi sürerken, yangın 6'ncı saatini geride bıraktı. Kara unsurları yangının büyümesini engellemek için yoğun mücadele veriyor. Ekiplerin çalışmalarına gönüllüler de destek verirken, iş makineleri ve dozerler yardımıyla yangının önünün kesilmesi için çalışmalar sürdürülüyor. Bölgedeki çiftçiler ve vatandaşlar da hortum taşıyarak ekiplere yardım destek oluyor.

'ORAYA KOŞUYORUZ OLMUYOR, BURAYA KOŞUYORUZ OLMUYOR'

Yangına müdahale eden gönüllü Arda Gülenay, "Karşılaştığımız en zor durumlardan birisi. Farklı farklı yerlerden parlıyor. Oraya koşuyoruz olmuyor, buraya koşuyoruz olmuyor. Rüzgar müsaade ederse kontrol altına alacağız ama sabah ancak hava desteği ile hallolacak gibi" dedi.

 İzmirde orman yangını evlere sıçradı Yürek burkan görüntüler

'YANDIK, YANDIK BİTTİ ABİ, ÇOK KÖTÜ OLDUK'

Yangın bölgesine yakın alanda zeytin ağaçları olduğunu söyleyen çiftçi Yüksel Karaca da "Vallahi ciğerimiz yandı. Yandık, yandık bitti abi, çok kötü olduk. Hele şu canlılar, dağlar yok oldu. Ben 55 yaşındayım, bildim bileli bu çamlar burada. Bir daha ne zaman gelecek bu ağaç? Burada zeytinliklerimiz var, yangın geldi yanaştı zaten" diye konuştu. 

MUĞLA BEÇİN'DE 2 KÖY BOŞALTILDI, AYDIN BOZDOĞAN YANGINI MUĞLA KAVAKLIDERE'YE GEÇTİ

Milas’ta devam eden yangın 5’inci saatini geride kaldı. Yangına karadan çok sayıda ekip müdahale ederken, Muğla Valisi İdris Akbıyık ve beraberindeki heyet bölgede incelemelerde bulundu. 2 köyün boşaltıldığını ve Bozdoğan’da çıkan yangının Muğla Kavaklıdere’ye ulaştığını söyleyen Akbıyık, "Bugün bizim 5’inci yangınımız, 2 tanesi çok büyük. Bunlardan biri Aydın Bozdoğan’dan başladı bizim Kavaklıdere ilçe sınırlarımıza kadar geldi ve şu an devam ediyor. Beçin bölgesinde geniş bir bölgede saat 17.30 civarı yangın başladı. Tüm ekipler seferber oldu, inşallah önünü almaya çalışıyoruz.

İzmirde orman yangını evlere sıçradı Yürek burkan görüntüler

Büyük oranda kolayladık. 260 personel, 63 araç ve 20’nin üzerinde iş makinesiyle müdahalemiz devam ediyor. Orman Müdürlüğümüzün ve Jandarma Komutanlığımızın 3 helikopteri yangına müdahale etti. Kavaklıdere’de büyük mücadele var, inşallah oranın da en kısa zamanda kontrol altına alınmasını diliyoruz. Beçin’de 2 köyümüzü boşalttık. Boşalttığımız yerler çok kalabalık değil, 30 haneye yakın. Yangın geniş bir alanda etkili. Helikopterlerimiz akşam geç saate kadar müdahale etti. Havalar çok kurak, yangının çıkışıyla ilgili her ihtimaller değerlendiriliyor. Helikopter müdahalesi devam edecek, inşallah sabah kalmaz diye umut ediyoruz" dedi.

İzmirde orman yangını evlere sıçradı Yürek burkan görüntüler

BAKAN YUMAKLI: GERÇEKTEN ÇOK BÜYÜK BİR ALAN

Bolu'nun Göynük ilçesinde dün başlayan orman yangınına müdahale devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı da bölgeye gelerek incelemelerde bulundu. Bolu Valisi Erkan Kılıç ile birlikte yangın söndürme çalışmalarını inceleyen Bakan Yumaklı, daha sonra kriz merkezinde ekiplerden bilgi aldı. Ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Yumaklı, yanan alana müdahalenin arazi şartları nedeniyle zor olduğunu belirterek, "Bu sabah Çanakkale'den yaptığımız bilgilendirmede, yangının kontrol altına alındığını söylemiştim. Dün başlayan diğer büyük bir yangın şu an içinde olduğumuz yangın Göynük'te çıktı. Çok kısa bir sürede 30 kilometrelik bir alanı şu an için etkileyecek boyuta geldi. Çok ciddi güç yığmış olmamıza rağmen alanın genişliği, çok sarp olması, yarıklar olması, dik kayalıklar olması müdahaleyi çok güçleştiriyor. Şu anda 11 helikopter, 118 kara aracı ve 601 personelle, bunun dışında diğer kurum ve kuruluşlarımızın da bize desteği var. Gece boyu müdahale sürmüştü, gün boyu da sürdü. Bu gece boyunca devam edecek. Gerçekten çok büyük bir alan. Dağınık bir müdahale şekli maalesef. Tabii burada sonuç ala ala gidiyor arkadaşlarımız. Çok şükür can kaybımız yok. Ayvatlar Mahallesi, Umurlar, Yeniköy ve Seferler Mahallesi tedbiren tahliye edilmiş durumda. Yine tedbir amaçlı Göynük- Nallıhan yolu da trafiğe kapatıldı" dedi.

İzmirde orman yangını evlere sıçradı Yürek burkan görüntüler

İZMİR’DEKİ YANGIN

Yumaklı, dün saat 21.10'da İzmir Yamanlar'da da yangın çıktığını hatırlatarak, "Gece boyu onunla da uğraştık ve o müdahaleler sonucunda da belli bir enerji düşüklüğüne getirmiştik. Sabah 10.14'te bu yangına 2 kilometre ötede yeni bir yangın çıktı. Buna da 4 dakika içinde müdahale edildi. Birbirine yakın iki yangın. 4 tanker uçağı, 15 helikopter, 70 kara aracı ve yaklaşık 450 personelle kontrol altına almak için çalışıyoruz. Burada da yine çok şiddetli rüzgar bizim çalışmalarımızı zaman zaman engelledi. Yamanlar mevkisindeki yangınların yerleşim yerlerine çok yakın olması bizi ilk başta çok yoğun bir şekilde buralara sevk etti. Çok şükür herhangi bir can kaybımız yok. Ancak 16 ev yandı, 87 ev boşaltıldı, 44 iş yeri de tahliye edildi. Yine burada da Valiliğimiz, Orman Genel Müdürlüğümüz, AFAD, ilgili kurumlar, yerel yönetimler hep birlikte yoğun bir şekilde gayret ediyorlar. İzmir'de 3. bir yangınımız daha var. Saat 15.36'da Beydağ'ında meydana geldi. Yine burada da ilk müdahale 6 dakika sonra yapıldı. Burada da 3 uçak, bir helikopter sevk ettik. Maalesef burası da kırsal alanda başlayıp orman alanına sirayet eden bir yangın" diye konuştu.

İzmirde orman yangını evlere sıçradı Yürek burkan görüntüler

'BUGÜN 47 YANGIN ÇIKTI'

Bugün ülke genelinde 47 farklı yangın çıktığını belirten Yumaklı, "Bugün şu ana kadar ülke genelinde orman ve kırsal yangını olmak üzere küçükleri hiç bahsetmiyorum. Belli bir seviye üzerinde yaklaşık 47 yangın çıktı. Bunların 30'u kontrol altına alındı. 17'sine müdahalelerimiz devam ediyor. Ben size sadece büyük olanlardan bahsettim. Bu yangınların arasında büyüme potansiyeli olan Aydın Didim Ak Yeniköy'de 12.56'da çıkan bir yangın vardı. Buna da 13.05'de ilk müdahale yapıldı. 3 uçak, 5 helikopter, 27 kara aracı ve 155 personel sevk ettik. Yine bu yangında, kırsal alanda başlayıp maalesef orman alanına sirayet eden bir yangın. Ben bütün bu yangınlardan etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum. Bizler burada olacağız, yangın sönene kadar buradayız" dedi.

İzmirde orman yangını evlere sıçradı Yürek burkan görüntüler

'BÜTÜN İLGİLİ KURUM VE KURULUŞLAR ALARMA GEÇTİ'

Yumaklı, kötü niyetli bazı kişilerin dezenformasyon yaptığını belirterek, "Biz onlarla mücadele etmek yerine yangınla mücadele etmeyi seçiyoruz. Ancak hakikaten bizlerin de çalışmalarını güçleştirici ya da kamuoyunda hassasiyeti yükseltici bu dezenformasyonların bu ülkeyi seven hiç kimseye faydası yok. Vatandaşlarımızdan bizlerin ya da resmi kurumların yaptığı açıklamaların dışında hiç kimseye hiçbir açıklamaya, hiçbir habere itibar etmemelerini özellikle istirham ediyorum. Tekrar olsa da yine dünden bu yana yapmış olduğumuz diğer bir uyarıyı tekrar edelim. Bugün, yarın, pazar günü ve hatta önümüzdeki haftanın tamamı için Meteoroloji Genel Müdürlüğü’ndeki arkadaşlarımız, bizlere çok yüksek risk derecesi olduğunu bildirdiler. Orman teşkilatı olarak alarma geçtik. Bütün ilgili kurum ve kuruluşlar alarma geçti" ifadelerini kullandı.

İzmirde orman yangını evlere sıçradı Yürek burkan görüntüler

YANGININ SEBEBİ ANIZ ATEŞİ; GÖZALTILAR VAR

Bolu Göynük’teki yangının sebebinin yakılan anız ateşi olduğunu belirten Yumaklı, "Bizler ne yaparsak yapalım sizlerin yardımı olmadan herhangi bir şekilde başarılı olamayız. Neden? Şu anda içinde bulunduğumuz ve hakikaten hiçbirimizin görmek istemeyeceği görüntüleri oluşturan yangın maalesef ki bir tarladaki anızın yakılmasından meydana geldi. Bununla ilgili de ilgili kişiler gözaltına alınmış durumda. Basit bir şeyin nelere mal olacağını hepimizin tekrar düşünmesi lazım. Lütfen en azından bir hafta boyunca kapalı alanların dışında hiçbir ateş yakılmasın. Mümkünse ateş yanmaya sebebiyet verecek herhangi bir ortam oluşturulmasın. Ben tekrar geçmiş olsun diliyorum, bütün vatandaşlarımıza zaman içerisinde bu bilgilendirmelerimize devam edeceğiz. Dezenformasyona dikkat. Lütfen bizim açıklamalarımızı resmi kurumların açıklamalarını dikkate alın" dedi.

İzmirde orman yangını evlere sıçradı Yürek burkan görüntüler

ALEVLER APARTMANA SIÇRADI

İzmir’in Karşıyaka ilçesi Yamanlar Karatepe mevkisinde dün akşam saatlerinde çıkan yangını söndürme çalışmaları sürüyor. Zübeyde Hanım Mahallesi’ndeki TOKİ binalarından birine sıçrayan alevler apartmanda yangına neden oldu. Ekiplerin müdahalesi sürüyor.

İzmirde orman yangını evlere sıçradı Yürek burkan görüntüler

İLÇELERDEN GÖRÜLÜYOR

Kuvvetli rüzgar nedeniyle alevleri kontrol alma çalışmalarının uzadığı öğrenilirken, alevler yerleşim sıçradı. Yangın nedeniyle çıkan dumanlar şehir merkezini kaplarken, ekiplerin alevleri kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.

İzmirde orman yangını evlere sıçradı Yürek burkan görüntüler

İtfaiye ekipleri olağanüstü bir çabayla yangını söndürmeye çalışıyor.

Yangın bölgesinde bulunan 1 hayvan barınağı tahliye edildi. Şiddetli rüzgarın etkili olduğu bölgede görev yapan helikopterlerin zaman zaman zorlandıkları gözlendi. Yangından çıkan dumanlar ise şehir merkezini kapladı. Kuvvetli rüzgar nedeniyle alevleri kontrol alma çalışmaları uzadı.

İzmirde orman yangını evlere sıçradı Yürek burkan görüntüler

ÖDEMİŞ'TE ORMAN YANGINI ÇIKTI

Ödemiş'in Pirinççi Mahallesi Güzdere mevkisinde, saat 15.00 sıralarında orman yangını çıktı. Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangına, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 3 uçak, 1 helikopter, 2 arazöz ve 1 su tankeri, İzmir Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. Alevlere havadan ve karadan müdahale sürüyor.

İzmirde orman yangını evlere sıçradı Yürek burkan görüntüler

AYDIN'DA ÇIKAN ORMAN YANGININA MÜDAHALE EDİLİYOR

Aydın'ın Bozdoğan ilçesinde çıkan orman yangını havadan ve karadan müdahaleyle söndürülmeye çalışılıyor.

İzmirde orman yangını evlere sıçradı Yürek burkan görüntüler

KARABÜK'TEKİ YANGINA EKİPLER MÜDAHALE EDİYOR

İlçeye bağlı Beydini ve Alınca köyleri arasında saat 14.30 sıralarında orman yangını çıktı. Köylülerin ihbarı üzerine bölgeye Orman İşletme Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekipler, 9 arazöz, 3 su ikmal aracı, 2 dozer, 11 kamyonet ve 81 personel ile alevlere müdahale etti.

KÖY TAHLİYE EDİLDİ

Ayrıca yazlık evlerde bulunan vatandaşlardan bazıları jandarma kontrolünde güvenli alana sevk edildi. Karşıyaka'nın bazı bölgelerine elektrik verilemediği ifade ediliyor. İzmir Valisi Süleyman Elban, bazı evlerin yandığını ifade etti. Elban, bir köyün tahliye edildiğini belirtti.

İzmir'de orman yangını evlere sıçradı! Havadan ve karadan müdahale sürüyor

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, "Doğançay bölgesindeki yangın, rüzgarın da etkisiyle maalesef yerleşim yerlerine kadar ulaştı. Bölgede yaşayan vatandaşlarımızın bir an önce evlerini boşaltmasını istiyoruz. Havadan ve karadan devam eden söndürme çalışmalarında tüm saha görevlilerimizin yangını söndürebilmesi için görevi olmayan araçların ve vatandaşlarımızın da bölgeden uzaklaşmasını önemle rica ediyoruz" dedi.

İzmirde orman yangını evlere sıçradı Yürek burkan görüntüler

DİKKAT! BU YOLLAR KAPATILDI

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Yamanlar'da devam eden orman yangınlarıyla ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, "Doğançay Mahallesi ile Sancaklı Mahallesi’ne gidilen yollar trafiğe kapatılmıştır. Yeni Girne Caddesi üzerinden Zübeyde Hanım Mahallesi’ne gidişler kapatılmış olup Otoyola zorunlu istikamet verilmektedir. Baş Pehlivan Karaali Caddesi üzeri tenis kortları istikametine doğru trafik akımı kapatılmıştır. Bayraklı Toki'ler 6. Etap’da yangın konutlara ulaşmış olup bu istikamete giden yollar kapatılmıştır." denildi.

İzmirde orman yangını evlere sıçradı Yürek burkan görüntüler

ALEVLER BAYRAKLI İLÇESİNE ULAŞTI

İzmir'in Karşıyaka ilçesi Yamanlar Dağı Karatepe mevkisindeki ormanda çıkan yangında alevler, Bayraklı ilçesine ulaştı. Bayraklı'daki Onur Mahallasi 7372 Sokak'taki evlerin bir bölümü tahliye edildi. Alevlere takviye ekiplerle saat 13.30 itibarıyla 5 uçak, 15 helikopter, 46 arazöz, 10 su ikmal, 4 dozer ve 4 yer ekibiyle müdahale ediliyor. Öte yandan itfaiyenin de 600'e yakın personeli, ilçe belediyelerinin desteği ve 30'un üzerinde yangın söndürme aracıyla söndürme çalışmalarına destek verdiği bildirildi

KABUSU YAŞADILAR, EVLERİ KÜLE DÖNDÜ

Yangının sıçradığı Onur Mahallesi’ndeki evleri küle dönen vatandaşlar, yaşadıkları korku dolu anları ve mağduriyetlerini dile getirdiler.

Yangında evi yanan vatandaşlardan Hüseyin Çetin, “Ben evde değildim, yangının büyüdüğünü öğrenince hanıma telefon ettim. 20 dakika sonra yeniden aradığımda telefona kimse cevap vermedi. Sonra buraya geldim ve evimin yandığını gördüm. Evde ziynet eşyalarımız ve bir miktar birikmiş paramız vardı; hepsi kül oldu. Evimiz de kullanılamayacak hale geldi” dedi. Evi yanan başka bir vatandaş Azime Doğu ise, “Alevler aniden geldi ve evimde hiçbir şeyi, hiçbir eşyayı kurtaramadım. Çatı tutuşunca alevler eve girdi. Zaten evde tek yaşıyordum, panikle kendimi dışarı attım. Evim gitti, çok mağdurum” açıklamasında bulundu.

YAVRULARIYLA BERABER TELEF OLDU

Onur Mahallesi’nde yanan alanda mahsur kalan bir köpek, iki yavrusuyla beraber telef oldu. Çevrede evi bulunan bir kadın ise evinin yanması sonucu gözyaşlarını tutamadı.

İzmirde orman yangını evlere sıçradı Yürek burkan görüntüler

Yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.

BAKAN YUMAKLI SON DURUMU AKTARDI

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Bolu'da yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Çok kısa bir sürede 30 km'lik alanı etkileyecek bir duruma geldi şiddetli rüzgar sebebiyle. Alanın çok sarp olması, yarıklar olması müdahaleyi çok güçleştiriyor. 11 helikopter, 118 kara aracı, 681 personel ve diğer kuruluşların desteği var. Dün devam etmişti, bu gece de devam edecek.

"İZMİR'DE 16 EV YANDI"

Burada sonuç ala ala gidiyor arkadaşlarımız. Çok şükür can kaybımız yok. 3 mahalle tedbiren tahliye edilmiş durumda.
Dün 21 10'da İzmir'de başka bir yangın çıkmıştı. Gece boyu onunla uğraşmıştık. Sabah 10'da 2 km ötede başka bir yangın çıktı. 4 dakika içinde müdahale edildi. 2 birbirine yakın yangın. Kontrol altına almak için çalışıyoruz. Yamanlar mevkiindeki yangınların yerleşim yerlerine yakın olması. Bizi ilk başka bizi buralara sevk etti. Ayvatlar Mahallesi, Umurlar, Yeniköy ve Seferler mahallesi tedbiren tahliye edildi. Göynük-Nallıhan yolu da trafiğe kapatıldı. 16 ev yandı, 87 ev boşaltıldı, 44 iş yeri de tahliye edildi. İzmir'de 3. bir yangınımız daha var. Beydağı'nda meydana geldi. Maalesef burası da kırsal alanda başlayıp orman alanına sevk eden bir yangın. Çıkış nedenleri araştırılıyor.

Yine bu sabah Manisa'da bir yangından bahsetmiştim. Ancak meteorolijik koşullar değişti. Enerjisinde bir artış meydana geldi. Arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyorlar.

"17 YANGINA MÜDAHALE EDİLİYOR"

Bugün şu ana kadar ülke genelinde küçükleri hiç bahsetmiyorum. 47 yangın çıktı. Bunların 30'u kontrol altına alındı. 17'sine müdahale devam ediyor.

Büyüme tehlikesi olan Aydın Didim'deki yangına müdahale yapıldı. Maalesef kırsal alanda başlayıp orman alanına sirayet eden bir yangın.

Bunlarla uğraşırken dezenformasyonla da uğraşıyoruz. Biz onlarla mücadele etmek yerine yangınla mücadele etmeyi tercih ediyoruz.

"ORMAN TEŞKİLATI OLARAK ALARMDAYIZ"

Bugün, yarın hatta önümüzdeki haftanın tamamının Meteoroloji'deki arkadaşlarımız çok riskli diye bize ilettiler. Orman teşkilatı olarak alarma geçtik. Bizler ne yaparsak yapalım. Sizlerin yardımları olmadan başarılı olamayız.