Gündem ‘Kahraman’ cankurtaran

‘Kahraman’ cankurtaran

Paylaş
‘Kahraman’ cankurtaran

Antalya Kemer’de bayram sürecinde denizde boğulma tehlikesi geçiren 5 tatilciyi kurtaran cankurtaran Soner Birden, plajdakiler tarafından ‘kahraman’ ilan edildi.

Kurban Bayramı tatilinde Antalya’nın Kemer ilçesindeki tesislerde doluluk oranı yüzde 100’e yaklaştı. Kemer sahillerindeki kalabalık nedeniyle cankurtaranların görevi ise zorlaştı. Deniz kazalarına karşı İlçe Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri denetim yaparken, cankurtaranlar da boğulma tehlikesini en aza indirmek için yoğun çaba gösteriyor. Kemer Belediyesi Halk Plajı’nda gören yapan 4 cankurtarandan biri olan Soner Birden, bayram sürecinde boğulma tehlikesi geçiren 5 tatilciyi kurtardı.

Haberin Devamı

‘TEŞEKKÜR ALAMADIK’

Soner Birden, önceki gün ayağına kramp girdiği için boğulma tehlikesi atlatan bir kişiyi kurtarınca tatilciler tarafından ‘kahraman’ ilan edildi. Tatil sürecinde günde 1000’den fazla kişinin denize girdiği sahilde görev yapan Birden, “Bayram tatili nedeniyle turizm sezonu daha da yoğunlaştı. Boğulma vakaları da arttı. Vatandaşlarımızdan istediğimiz denize girerken daha dikkatli olmaları. Cankurtaranlar olarak hayatını kurtardığımız kişilerden sadece bir teşekkür bekliyoruz. Bu 5 vakada maalesef teşekkür alamadık” dedi.

 

Soner Birden’in ayağına kramp girdiği için boğulma tehlikesi atlatan Türk tatilciyi kurtardığı anlar.