GündemKahramanlar

Kahramanlar

Paylaş
Kahramanlar

Kayseri'de eğitim uçağı düştü! İki pilotumuz şehit oldu. Görgü tanıkları, uçakta bulunan Albay Uğur Yıldız ve Albay Gökhan Özen'in, tarlada çalışan işçilerin üzerine düşmemek için son anda manevra yaparak, burun üstü çakıldıklarını ifade etti.

İzmir Çiğli 2'nci Ana Jet Üssü'nde görevli olan ve eğitim uçuşları için Kayseri’ye görevlendirilen Hava Pilot Albay Gökhan Özen ile Hava Piyade Albay Uğur Yıldız dün birlikte eğitim için havalandı. Kayseri 12’nci Hava Ulaştırma Üssü'nden kalkan SF-260D tipi eğitim uçağı, Kocasinan ilçesinde sabah 10.00 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle havada arızalanarak tarlaya çakıldı. Kaza kırıma uğrayan uçaktaki iki pilot albay şehit oldu.

Haberin Devamı

DÜŞERKEN YÖN DEĞİŞTİRDİ

Tarlada çalışan işçilerden Salih İçer, "Uçak düşmeden önce üstümüzden geçip Kayseri merkez yönüne seyretti. Geri geldikten sonra dengesini kaybetti, motor sesi gitti. Sonra direkt bize doğru gelmeye başladı. O an tarlanın başındaki arabada 5 çocuk, tarlada ise 15 işçiydik. Herhalde pilotlar bizi fark etti ki, uçağın burnunu anında aşağı çevirip yere çakıldılar. Uçak önümüzdeki ayçiçeği tarlasına düştü. Ardından da alev aldı" dedi.

TSK'NIN GURURUYDULAR

Eskişehirli Pilot Albay Gökhan Özen, evli ve 9 yaşında bir kız çocuk babasıydı. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası çalıştığı THY'den Türk Hava Kuvvetleri'ne geri dönmüştü. Ağabeyi de kendisi gibi havacı pilot albaydı. Kastamonulu Albay Uğur Yıldız ise kariyerine Astsubay Meslek Yüksekokulu Jet Bakım Bölümü'nü bitirerek başladı. 16 yıl F-16 jet motoru teknisyeni olarak görev yaptı. Uçakların modernizasyonundaki kilit isimdi.

Haberin Devamı

 Kahramanlar

Şubat 2018'de Çiğli'den kalkan SF-260D tipi bir başka uçak da düşmüş, 2 pilotumuz şehit olmuştu.

 Kahramanlar

Kurtarma ekipleri uçağa ulaştığında ne yazık ki iki askerimizin şehit olduğunu gördü

 Kahramanlar

Uçağın düştüğü yere ilk koşanlar tarla işçileri oldu.

Haberin Devamı